Witam, borykam się z pewnym małym problemem od kiedy mam Leona (1.4 2002)
Podczas jazdy na 2,3 i czasem na 4 biegu, podczas przyspieszania przy obrotach zwykle w przedziale od 2 do 2,5 tyś obr/min coś mi brzęczy po stronie kierowcy, a potem, jak już jade z równą prędkością to problem znika.
Lokalizacja źródła "na ucho" to gdzieś pod maską lub pod kierownicą, drzwi nie. Sprawdzałem na postoju przy tych wyższych obrotach jest cicho, objawy są tylko podczas jazdy
Paru znajomych to oglądało i nic im do głowy nie przychodzi. Trudne to do zlokalizowania, ponieważ na postoju jest wszytko ok, a podczas jazdy nie jestem w stanie zniżyć głowy żeby lepiej się wsłuchać. Dźwięk jakby coś było poluzowane i wchodziło w wibracje spowodowane ciągłą zmianą pracy silnika.
Materiał brzęczący wg mnie: plastik o plastik lub metal o plastik. Słychać wyraźnie również pasażerowi kiedy radio wyłączone.
Rozumiem że to BARDZO trudne do zidentyfikowania z tego co napisałem, zbyt błahe żeby isć z tym do mechanika, więc piszę na forum, może ktoś się z tym spotkał.
Proszę o wyrozumiałość, a jeżeli ktoś typu "Columbo" czy "Sherlock Holmes" z okolic Dąbrowy G., Będzina (woj śląskie) chętny rozwiązać zagadkę to możemy się umówić. pozdrawiam Piter.