Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Dziwny dźwięk zza schowka

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Dziwny dźwięk zza schowka

Postprzez Barton » 16 maja 2012, 20:44

Witam,
Od jakiegoś czasu w moim Leonie z okolic schowka daje się słyszeć metaliczny dźwięk, głównie w momencie ruszania na wstecznym. Do tej pory nie miałem za bardzo czasu na to aby zerknąć za schowek, ale korzystając z okazji (montażu podświetlanych kratek) oraz wymiany dmuchawy powietrza próbowałem zlokalizować źródło wibracji. Niestety bezskutecznie :-| Dotykałem wszystkiego, nagrzewnicy, belki i innych elementów za schowkiem które dało się "dotknąć".

Nagrałem filmik, niestety przy użyciu telefonu na, którym słuchać ten dźwięk (ręczny zaciągnięty, wbity wsteczny, próbuje ruszać puszczając powoli sprzęgło)

http://www.sendspace.pl/file/6ce182f906e4e179fe7ec2f
Barton
Sport
Sport

Auto: Leon
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Re: Dziwny dźwięk zza schowka

Postprzez Dragster » 30 maja 2012, 12:59

U mnie za schowka rowniez dobiegaly denerwujace dzwieki, glownie przy wcisnietym sprzegle lub skrecaniu np na rondzie.

okazalo sie ze mocowanie oslony dolnej silnika sie obluzowalo i jedna ze srobek mocno halasowala; dzwiek bylo slychac tylko w kabinie dlatego rozkrecilem pol deski rozdzielczej :D nie potrzebie wogole.

pozdro.
Dragster
Stella
Stella

Auto: Leon

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne