Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
michal3m napisał(a):Hmm tylni zderzak też miałem lakierowany i był zdejmowany więc myślę że jest poprawnie zamontowany , szczeliny wszędzie równe i jest spasowany. Dodam jeszcze że szczelina miedzy zderzakiem a klapą jest gdy jest zamknięty zderzak, to musi uderzać w trakcie zamykania, trochę kiedyś odkręciłem te kołeczki tzn odboje ale dużo to nie dało (gdy za dużo odkręciłem bagażnik się nie zamykał).
siumak napisał(a):Witam,
Myślę, że "stashekcn" ma rację. Przerabiałem coś podobnego kiedy jakiś "zyczliwy" puknął mi w zderzak na parkingu. Generalnie nic sie nie stało ale obcierał o klapę. Dopiero po zdjęciu okazało się że się przesunął i nie trzymał na prowadnicach.
Bez zdjęcia zderzaka nic nie wykombinujecie. Jest troche gimnastyki ale tak naprawdę to nic skomplikowanego. Przy zakładaniu można go spokojnie wyregulować.
Na zdjęciu, które wrzucił michal3m widać jeszcze że zderzak dziwnie się układa na błotniku - na wysokości prawej lampy (krawędź dziwnie się zagina).
Pozdr,
tomzi napisał(a):michal3m,
ja mam identyczne zjawisko jak u ciebie. Moje auto nie było bite a problem pojawił się kiedy wymieniałem zderzak na TS. Obstawiam że trzeba jednak wyregulować zderzak u mnie też po środku zderzaka jest wybrzuszenie a wcześniej było ok wygląda na to, że ma to związek ze zdejmowaniem zderzaka
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość