Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
untaztood napisał(a):Też bym chętnie tak zrobił, ale za chiny nie mogę wyciągnąć wkładki zamka... i przez to nie mogę się dostać do tej zębatki...
Szymko napisał(a): Mam zatem pytanie czy naciągnięcie linki spowoduje, że również od wewnątrz drzwi będą się otwierać przy mniejszym odchyleniu klamki?
przebor napisał(a):Musisz zrobić to co jest pokazane na zdjęciach nr 7,8,9 i 10.
http://free.of.pl/g/gajdar/drzwi.htm
Tylko uważaj, bo jeśli za mocno odkręcisz tę śrubkę to taka metalowa obejma śłużąca do zablokowania wkładki zamka może wpaść do środka drzwi i wtedy czeka cię rozbiórka całego boczka, blachy itd.
Pawisco napisał(a):Witam, mój problem jest trochę inny. Gdy otwieram kluczykiem auto, nie mogę otworzyć drzwi kierowcy (od zewnątrz i wewnątrz), pozostałe się otwierają bez zarzutu. Muszę uderzyć ręką w klamkę a właściwie w ten mechanizm gdzie wkładamy kluczyk i drzwi normalnie się otwierają za każdym razem. Sytuacja powtarza się gdy zamknę i otworzę auto kluczykiem, wtedy znów muszę uderzać żeby otworzyć. Coś może się tam zacinać? Odkręciłem śrubę z boku, wyjąłem ten mechanizm z wiosełkiem, wyczyściłem z syfu i potraktowałem WD40, ale nic to nie dało. Proszę o pomoc.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości