Witam jadać dzisiaj autem w deszczu zauważaylem ze zalewa mi auto dokładnie od strony pasażera gdy stanolem w garażu zauważyłem ze odkleja mi sie cale pod szybie i cala woda wlewała się przez filtr kabinowy do auta mam pytanie czym mogę sklejic te podszybie żeby nie przepuszczało juz wody jeśli był już taki temat to proszę o przekierowanie jutro dodam zdjęcia:)
tu jest właśnie ten problem ze cyjanopan nie łapie próbowałem dziś M i E i ani jeden nie dal rady jak pracowałem na warsztacie muieliśmy taki silikon nie pamiętam nazwy ale mówiło sie na niego "dikto masa" może ktoś wie o co chodzi...albo jakiś sylikon który złapie plastik z szyba
Miałem podobny problem . Zobacz najpierw czy masz dobrze założoną tą gumę osłaniającą filtr z góry. Ja ją miałem podwiniętą z lewej strony i tam woda kapała prosto na filtr .
Wszystko sprawdzone kalały odpływowe sprawdzone i przeczyszczone tylko teraz jeden poważny problem nic nie lapie tego podszybia odstaje mi ono gdzieś na 4mm i bardzo mnie to wkurza bo to nie fajnie wygląda może ktoś miał kiedyś jakiś klej albo wie jak to zrobić zeby bylo dobrze
skleić, a nie "sklejić". Mam nadzieje, że nie nazywasz się Bronisław Komorowski bo nie chcę iść do więzienia Temat przerabiany- najlepiej pojedź do ludzi, którzy zajmują się szybami. Oni mają takie kleje które dadzą radę.
zoku jeśli nadal chcesz samemu to ja bym spróbował klejem o nazwie unifix, jest to klej uszczelniacz coś na bazie silikonu, elastyczny i bardzo mocno klei przetestowane:) Tylko wiadomo jak to z tworzywami sztucznymi dopóki się nie spróbuje to nie będzie wiadomo czy złapie:)