Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Ciężko zamykający się bagażnik

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Ciężko zamykający się bagażnik

Postprzez jgkrzycho » 2 lutego 2013, 20:12

Witam

Mam takie pytanie do Was: Klapa bagażnika w moim leonie się ciężko zamyka tj. trzeba mocno trzasnąć żeby się zamknęła, dotyczy to tylko sytuacji gdy wszystkie drzwi i szyby są zamknięte. Wychodzi na to, że jak otwarte drzwi są to nie ma "poduszki powietrznej" i się lekko zamyka. Tak czy inaczej nie wiem, bo nie sprawdzałem tego w innych leonach, ale wydaję mi się, że klapa powinna się zamykać lekko, poprzez puszczenie jej siłowniki same powinny dociągnąć? Jeśli się mylę to wyprowadźcie mnie z błędu. Z góry dzięki za pomoc, bo coraz bardziej mnie wkurza, tj ja to ja, ale jak komuś przyjdzie zamknąć to nigdy nie zamknie za pierwszym razem ;). Szukałem na forum, ale nie znalazłem nic na ten temat.
jgkrzycho
Stella
Stella

Auto: Leon 02 ts

Reklama

Re: Ciężko zamykający się bagażnik

Postprzez marcin7x5 » 4 lutego 2013, 14:30

Siłowniki gazowe nie są po to aby dociągac klapę. Jeżeli masz problem tylko z klapą to sprawdziłbym jej ustawienie i wyregulowanie na zamki i odbojnikach klapy. Jeżeli masz ten sam problem np z zamknięciem drzwi to warto sprawdzic otwory wentylacyjne w bagazniku.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne