Pozwolę się podpiąć pod temat bo mój też dotyczy problemu z lusterkiem zewnętrznym.
Po stronie kierowcy ten taki uchwytek do regulacji lusterka jest tak jakby wciśnięty do środka. No i w związku z tym nie mogę nim ustawiać lusterka i muszę je regulować absolutnie ręcznie palcem po szybce
Jak zatem by można się zabrać do tego żeby wsadzić ten dzyndzelek na swoje miejsce? Czy na przykład coś by pomogło jakby spróbował wyciągnąć go na zewnątrz tak żeby wszedł na swoje miejsce?
Prosiłbym też o wytłumczenie jak zdjąć ten wewnętrzny trójkąt wraz z uchwytem do sterowania lusterkiem. Może jak to bym zdjął to lepiej byłoby rozwiązać problem. Nie chciałbym jednak kombinować metodą prób i błędów żeby nie urwać czegokolwiek.
Edit: usunąłem stary post i napisałem nowy bo inaczej nikt by nie zauważył, że coś dopisałem
Pomajstrowałem dzisiaj trochę i zdjąłem ten trójkącik z regulacją lusterka. Tyle dało się zrobić bez zdejmowania tapicerki drzwi. Okazuje się, że chyba regulator lusterka wraz z tą metalową końcówką jest tak jakby wepchnięty do środka i nie jest zaczepiony na swoje miejsce. Niestety ciągnąc do środka samochodu nie udało się go wsadzić na swoje miejsce.
Czy jak odkręcę element nr 10 na rysunku poniżej to wystarczy mi na tyle linek regulacyjnych by mieć tyle miejsca aby wczepić w niego ten regulator a potem już wczepione przykręcić do drzwi na swoje miejsce? A jak nie wystarczy to czy te linki są jakoś wyczepiane z mocowania wkładu lusterka?
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/au/pic ... 740205.gif
Mam nadzieję, że ktoś zrozumie o co mi chodzi
[ Dodano: 17 Lipiec 2011, 22:27 ]Edit #2:
Trochę pokombinowałem dwa tygodnie temu przy okazji uszczelniania drzwi i problem rozwiązany.
Odpowiedzi dla potomnych:
-tak, linek wystarczy żeby wsadzić to na swoje miejsce ale trochę trzeba się namęczyć żeby wszystko wskoczyło na swoje miejsce.
-element nr 10 na zdjęciu nie jest przykręcany tylko wczepiany.
Dziękuję wszystkim za tak szeroki odzew i pomoc