Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Świecąca kontrolka ABS po stłuczce

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Świecąca kontrolka ABS po stłuczce

Postprzez Mruczy » 1 sierpnia 2013, 18:25

Witam, jak napisałem w temacie miałem stłuczkę, dostałem po prawym kole, wymienione zostało prawe przednie zawieszenie i po wyjezdzie od mechnika zapaliła sie kontrolka ABS, pod VAG'em wykazało uszkodzony czujnik ABS, wymieniłem go lecz znów pojawił się błąd, tym razem "błąd obrotów czujnika" czy jakoś tak, niby mechanik mówił że to nie idzie czujnikiem tylko czymś innym. Może Wy wiecie o co biega. :boje:

A druga sprawa, to piszczy coś przy ruszaniu, jest to deneruwjące, czasami gdy auto jest wyłączone, na biegu i nim poruszam przód tył to słysze właśnie taki pisk, jakby metal o metal tarł.
Mruczy
Stella
Stella

Auto: Leon I
Silnik: AUS 1.6

Reklama

Re: Świecąca kontrolka ABS po stłuczce

Postprzez Axee » 1 sierpnia 2013, 18:39

Mruczy, urwany przewod do czujnika ABS, wadliwy czujnik, uszkodzona koronka ABS na piascie itp., jednym slowem moze byc to zwiazane ze szkoda i auto nie zostalo do konca wlasciwie naprawione. Co niby nie idzie czujnikiem? Czujnik i wiazka musi byc sprawny inaczej system ABS nie bedzie dzialal, po kazdym rozpieciu na zaplonie czy wymianie czujnika wypada skasowac bledy i dopiero sprawdzac.

Sprawdz obsady drazka stabilizatora i laczniki stabilizatora, rozniez tylne tuleje przednich wahaczy.
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Re: Świecąca kontrolka ABS po stłuczce

Postprzez Mruczy » 3 sierpnia 2013, 12:29

ABS'ów jeszcze nie zrobiłem, nie ma czasu a co do tego piszczenia to tłumik środkowy przerdzewiał i trze o osłonę :-P
Mruczy
Stella
Stella

Auto: Leon I
Silnik: AUS 1.6

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne