Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Pride napisał(a):Jeżdżę Leonem od niedawna ale porównując go do silnika 1.6 100km z Carismy to na pewno dużo lepiej się zbiera. Powiem tak, w Carismie bez redukcji o dwa biegi nie było co zabierać się za wyprzedzanie bo zabrakłoby prostej. Tutaj czasem nawet i bez redukcji można spokojnie wyprzedzić.
Spalanie mimo że byłem lekko przerażony czytając fora itd jest przyzwoite. Jeżdżę głównie w trasach więc nie wiem nawet ile pali w mieście, ale w trasie 150km z czego około 80km krajówką z prędkością do 120km/h i pozostałe 70km z prędkością stałą około 140-150km/h to spalanie jest 7 litrów. Niedawno jechałem nad morze nieznaną drogą (czyli w mieście do 60km/h, poza do 100km/h) bez klimatyzacji (zepsuta) i lekko uchylonymi szybami wyszło niecałe 6 litrów. Moim zdaniem przyzwoicie.
koka napisał(a): a może to kwestia techniki jazdy -
gryczu napisał(a):miałem też 1.6 - najlepiej sprawdza się w mieście Tak jak napisałeś, mogłeś kupic 1.8t spalanie podobne a większa frajda z jazdy
sebastianss1 napisał(a):ja kiedys miałem od znajomej na 3 dni . 1.6 16v miał ori felgi itp pełen orginał .Fajnie jezdził ale non top trzeba bylo go trzymać na obrotach i pedał w podłodze spał duzo ale w miare jechał .
I może w tym jest problem bo kawałki mogły zatkac ten główny katalizator i stąd może byc zmulony.koka napisał(a):nawet nie mam katalizatora przykolektorowego (bo się rozsypał)...
marcin7x5 napisał(a):I może w tym jest problem bo kawałki mogły zatkac ten główny katalizator i stąd może byc zmulony.koka napisał(a):nawet nie mam katalizatora przykolektorowego (bo się rozsypał)...
marcin7x5 napisał(a):Musisz rozpiąc tego drugiego kata i zobaczyć czy ma pełen przelot.
BuddaNaKocu napisał(a):Mam podobne doświadczenia z niedawno nabytym Leonkiem... Mam go od dwóch tygodni z haczykiem i przyznam szczerze, że wrażenia dynamiki silnika są słabsze niż 1.4 16V Astry G którą miałem wcześniej.
Pride napisał(a):Nie zgadzam się zupełnie z tym co kolego piszesz. Leon jest mimo wszystko wystarczająco dynamiczny, nawet z wysokiego biegu lekko idzie do przodu. Wiadomo jak chce się wyprzedzić szybko to wypada zredukować aby mieć te 4000+ obrotów. Spalanie też moim zdaniem na poziome 6-8 litrów jest małe jak na benzynę.
vwteamkal napisał(a):Wrażenia po odpaleniu 4 biegu przy wyprzedzaniu - ten dzwięk i info od pasażerów że wgniata ich w siedzenia bezcenne
vwteamkal napisał(a):Wrażenia po odpaleniu 4 biegu przy wyprzedzaniu - ten dzwięk i info od pasażerów że wgniata ich w siedzenia bezcenne
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości