Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wyjęcie szyby prawy tył

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wyjęcie szyby prawy tył

Postprzez BuddaNaKocu » 2 lutego 2014, 16:11

Panie i Panowie,
od trzech godzin walczę z wymianą tylnych drzwi (jakiś :bije: przywalił mi na parkingu) i wszystko by było pięknie i ładnie gdyby nie jeden detal - nie potrafię za nic w świecie wyjąć szyby. Zdemontowałem wszystko, włącznie z uszczelkami wokół szyby a i tak nie ma miejsca, próbowałem ją opuścić i obrócić - nie ma miejsca, podnieść i wysunąć górą i nadal nie ma miejsca!! Jakim trzeba być magikiem aby to zrobić??
Przekopałem forum i nie znalazłem odpowiedzi - to informacja dla tych, którzy mi zarzucą że tego nie zrobiłem.
Jeśli jest już taka informacja to przepraszam i proszę o link, a jeśli nie - to o radę.
Tylko błagam o prędkie doradztwo, bo deszcz za chwilę zacznie padać a drwi rozbebeszone!!
Jeszcze chwila a zacznę się złościć na żonę - a nie chcę jej drażnić, bo mam dzisiaj obiecane ;)

EDIT:

MAM TO!!!

Szybę należy podnieść prawie do samej góry, stojąc między autem a drzwiami lewy górny róg szyby wypychamy delikatnie poza drzwi i przekręcamy w lewo - sama wychodzi.

O, ja durny!!! Aż mi się śmiać chce z samego siebie... Już miałem w dłoni pomocnika o wadze 1,5 kg ;)
Trzeba dużo odwagi aby być tchórzem w Armii Czerwonej
BuddaNaKocu
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.6 16V

Reklama

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne