Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

pęknięta uszczelka miedzy dachem a anteną

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

pęknięta uszczelka miedzy dachem a anteną

Postprzez adams » 16 marca 2014, 11:22

Witam Panie i Panowie myślę że tak błachego tematu jakim jest mój nikt jeszcze nie poruszał, jeśli tak to proszą o scalenie tego z czymś innym. Mianowicie : mam pękniętą uszczelkę/podkładkę (czy jak to sie tam nazywa) pomiędzy antena na dachu a dachem. W najbliższym czasie (pogoda jest paskudna ale mus to mus) będę się dobierał do przewodu od anteny pod sufitem bo radio nie gra jak powinno a ile można płyt słuchać? i VAG "mówi" że "obwód anteny przerwany". Obawiam się że może tam się narobić bigosu jak ta uszczelka taka pęknięta (już od jakiegoś czasu). Pytanie, skąd wziąć takie ustrojstwo ? Szroty w pobliżu odpadają (zapomnij że jakiegoś leo albo tolka znajdziesz), na allegro całe anteny, ASO VW mam tylko w pobliżu więc mówią że może w SEACIE będą mieli - jak znam życie całą antenę pewnie. Macie może pomysł co z tym fantem zrobić ? skleić to czymś czy jak ? Zdejmę antenę będę widział coś więcej i czy tam się woda dostaje czy nie, ale fajnie by było mieć plan co z tym dalej robić, a nie jeździć i szukać z dziurą w dachu po antenie.
adams
Sport
Sport

Auto: LEON
Silnik: APP 1.8

Reklama

Re: pęknięta uszczelka miedzy dachem a anteną

Postprzez Axee » 16 marca 2014, 11:47

adams, sklejenie nic juz nie da ... skoro radio nie gra wlasciwie, to znaczy ze masz skorodowany juz wzmacniacz antenowy w srodku w stopce anteny. Tylko wymiana stopki, nowa jest razem z uszczelkami. Jest do kupienia w ASO Seat pod numerem 1P0035501A, cena jest dobra jak za oryginal, od razu dokup sobie bacik 6J0035849 za grosze. Zapytaj w ASO VW czy moga sprowadzic czesci z numerem Seata, bo dystrybucje czesci Seata przejal VW. Pozdro Ax!
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Postprzez adams » 16 marca 2014, 12:25

DZIEKI ! no właśnie moj ASO już mi nieraz dał do zrozumienia że jak chce coś co nie występuje w VW a tylko w SEACIE to musze dygac do SEATA (w mom przypadku ok 60 km, z czego ASO VW mam z 7 km od domu). Czyli znaczy to że uszczelka sama z siebie nie występuje i nawet gdyby sie okazało że stopa sprawna i tak muszę kupić komplet tak ?
adams
Sport
Sport

Postprzez PaVLo » 16 marca 2014, 13:12

Tak, kupuj komplet bo skoro radio słabo gra i uszczelka pęknięta to nie ma co kombinować, tyko wymieniaj całość, ja kupiłem na allegro oryginał z batem i w końcu radio gra dobrze i wszędzie gdzie się znajduję, bo wcześniej gubił sygnał nawet w mieście.
PaVLo
TopSport
TopSport

Auto: Seat SPORT
Silnik: ARL 1.9

Postprzez adams » 16 marca 2014, 13:50

Noi dzięki Panowie jutro wykonam kilka telefonów i będę szukał stopy, jeśli rzeczywiście będzie cena rozsądna za bat to bat tez dojdzie nowy. Miłego weekendu pozdro ! :spoko2:
adams
Sport
Sport

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne