Nie będę zakładał nowego temtu, tylko sie podepnę. Ja też już jakiś czas walczę z klimą i mam problem.
A więc po załączeniu klimy:
1. Wentylatory startują
2. Sprzęgiełko załącza się (3 dni temu wymienione na nowe, bo stare się trochę ślizgało i byłem przekonany że to jego wina). Dodam, że jak klima przestałą działać, zarówno przed wymianą jak i po wymianie nie słyszę charakterystycznego "kliku" podczas załączania, ale sprzęgło się ładnie kręci. Wymieniłem komplet czyli elektromagnes, koło i tarczę.
3. Klima świeżo nabita, brak nieszczelności.
3. VCDS nie pokazuje żadnych błędów
4. Śnieżynka świeci się.
5. Klima nie chłodziOd wymiany sprzęgiełka załączyła się dosłownie raz i chłodziła tak że można by lody mrozić. Ale więcej nie udało mi się uzyskać tego efektu.
Zastanawia mnie natomiast takie coś jak się podepnę VCDS-em to w tej pierwszej grupie pomiarowej na 3 pozycji jest taka wartość
- Kod: Zaznacz cały
spannung kleme 15
i jak klima mi działała, to tam miałem już nie pamiętam chyba coś koło 14V, nie pamiętam dokładnie, ale teraz mam cały czas 0. Gdzieś w dalszych blokach są wartości temperatur i wszystkie pokazują obecnie -20 stopni, ale nawet jak klima działała to zdaje się też pokazywały jakiś głupoty. Jest nawet jakiś blok pomiarowy o nazwie
- Kod: Zaznacz cały
dashboard temperature
i ona też pokazuje -20 stopni, podczas gdy na wyświetlaczu na zegarach jest 19 stopni. Możliwe że jakiś czujnik temperatury mi coś kiełbasi? Bo klapy chyba działają dobrze, przynajmniej słyszę jak się przestawiają przy zmianie zakresu temperatur ustawianych na klimatroniku.
Czy macie jakieś pomysły? Gdzie są i ile jest czujników temperatury związanych z klimą? Zakładam że czujnik temperatury zewnętrznej, ten co pokazuje na desce rozdzielczej działa dobrze, no chyba że on też jest jakiś "podwójny" tak jak czujnik temperatury cieczy chłodzącej.
-- 4 lip 2014, o 21:04 --
Na pomoc się nie doczekałem, ale najważniejsze że klima już działa.