Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wymiana sterownika poduszek

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wymiana sterownika poduszek

Postprzez agnello8 » 25 października 2014, 00:49

Jak dojdę do tego co i jak to przysięgam że zrobię z tego DIY bo to co ja się oszukałem to nikomu nie życzę.
Anyway mam ten felerny sterownik z 2000 roku, skanowałem go już z 6 razy, w końcu się wywalił, jego prawo.
Kupiłem na jego miejsce 1J0 909 609 z dwoma czujnikami.
Problem jest taki że gdzieś w tych artykułach natknąłem się na to że sterownik musi obsługiwać taką samą ilość poduszek, a ile poduszek ten obsługuje? będzie to grało?
Żeby się dostać do sterownika wiem że musze rozkręcić tunel (może się uda podnieść sam przód bez całego demontażu) ale gdzie są pozostałe te czujniki?
agnello8
Stella
Stella

Auto: toledo 1M
Silnik: benzyna 1.6 8V

Reklama

Re: Wymiana sterownika poduszek

Postprzez mcaris » 25 października 2014, 08:15

Odnośnie sterownika to czytałem na forum chyba passata że w tych sterownikach potrafi wysypać sie eprom tak sam z siebie i jest buuu. Tyle że ja w aucie z 2000r mam sterownik 1C0... U mnie po wymianie licznika i dołożeniu tempomatu pojawił się błąd poduszki którego nie mogę usunąć mimo że wszystko podłączyłem cały czas pokazuje zbyt wysoką rezystancje poduszki pasażera.
Bez ściągnięcia tunelu chyba sie nie da , chyba że ściągniesz konsolę środkową :-D ale to jeszcze więcej roboty :))
Leon 1.8T. RAKETA
Był 1.6 AKL jest swap na---1.8 T AUQ---Full fis B5 FL--- środrek A3 polift-- Leon rozbity :(

Jest---SKODA OCTAVIA II 2.0 BKD było 140 --- jest 174ps,Licznik kolor premium,LANE ASSIST ,SIGN ASSIST.
mcaris
Sport
Sport

Auto: skoda 2008
Silnik: TDI pompowtryski PD

Re: Wymiana sterownika poduszek

Postprzez agnello8 » 25 października 2014, 12:04

Właśnie kolega mi napisał że to nie jest tak łatwo jak mi się wydaje i tunel trzeba sciągnąc. Pytanie dalej gdzie są te dwa czujniki, i czy tem sterownik będzie działał?
agnello8
Stella
Stella

Auto: toledo 1M
Silnik: benzyna 1.6 8V

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne