Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Nie działają światła drogowe

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Nie działają światła drogowe

Postprzez piter5q7 » 17 lipca 2014, 12:51

Przyszedł czas na wymianę żarówek H1 (drogowych). Jakież było moje zdziwienie kiedy po wymianie długie przestały działać.Mam zainstalowany moduł DRL na światłach drogowych. Bezpiecznik od modułu nie jest przepalony, na desce świeci się ikona świateł drogowych tak jak to było po instalacji modułu. Które bezpieczniki odpowiadają za światła drogowe?
Obrazek
piter5q7
Sport
Sport

Region: zagranica
Auto: 1M +
Silnik: ALH 1.9

Reklama

Re: Nie działają światła drogowe

Postprzez Sony » 26 lipca 2014, 07:58

Bezpieczniki nr 20 i 21.
Podpis niezgodny z regulaminem /usunięto admin
Sony
Sport
Sport

Region: łódzkie
Auto: Toledo II
Silnik: ASV 1.9

Postprzez piter5q7 » 28 lipca 2014, 07:58

Sprawdzone, wymienione i już wszystko działa.
Obrazek
piter5q7
Sport
Sport

Region: zagranica
Auto: 1M +
Silnik: ALH 1.9

Postprzez mlynek » 28 lipca 2014, 12:28

Piter to Ty nie zaczynasz od sprawdzenia bezpieczników? :D A to, który bezpiecznik odpowiada za co, to jest przecież rozrysowane na klapce skrzynki bezpieczników - no przynajmniej ja tak mam. Trochę dziwne, że było ok, wymieniłeś żarówki i świateł brak, w związku z przepalonymi bezpiecznikami. Oba były przepalone? To znaczy, że musiałeś chyba zrobić gdzieć zwarcie??? Najważniejsze jednak, że jest Happy End :-D
Obrazek
Seat Leon 1.9 TDI ASV+ @@@ Turbo ASZ + wtryski 0.216 WZM + program by kobzyr + sztywne koło + tarcz i docisk SACHS z Golfa III 1.9 TDI/Corrado G60
mlynek
Sport
Sport

Region: pomorskie
Auto: Leon 5F 2.0TDi 184KM
Silnik: CUNA 2.0

Postprzez Gonzus_1989 » 22 marca 2015, 22:42

Witam. Dziwny przypadek mnie dziś spotkał tzn już od dawna coś szwankowało mianowicie : często jadąc na "długich" światłach spotykałem się z problemem samoczynnego ich wyłączania tzn. działają nagle nie działają - wyłaczałem /włączałem pchając manetke do przodu czasem zaskakiwały czasem nie - popsikałem .. problem ustał przez pół roku . Dzis znów problem... więc ponownie użyłem preparatu do styków po czym ; pchając manetkę długie chodzą jednak gdy chce "mrugnąć" do siebie manetke ; długie nie działają - więc znów psyknąłem .. i efekt ? Długie cały czas swiecą bez względu na nic , kluczyki wyciągne ,auto zamknę - długie świecą mimo że manetka na swoim miejscu ;/ ... nie mam pojęcia co to się podziało - bezpieczniki wyjąłem na noc wypiąłem wszystko ... Migacze normalnie działają bezproblemu..
Mazda 323c 1.3 75Km
Mazda Mx-3 1.6 90Km
SEAT LEON ARL + 1.9tdi 186Km/412nm
SEAT LEON ARL + 1.9tdi GTB22 2xxKm/4xxnm
Gonzus_1989
Sport
Sport

Auto: Leon ARL +

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne