Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

kokpit konsola wymiana?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

kokpit konsola wymiana?

Postprzez arris » 1 kwietnia 2014, 17:41

niestety kokpit w mojej furze jest w stanie agonalnym.
przymierzam się do wymiany ale tylko i wyłącznie górnej części gdzie są nawiewy, konsola jest ok
tutaj pojawiają się liczne pytania ;) mianowicie
czy podczas demontażu trzeba odkręcać kierownicę, poduszkę?
od czego zacząć konsola środkowa, schowek?
deski są chyba jednakowe ciekawe czy z zaprzyjaźnionego toledziaka będzie pasowała?
swoją drogą ile taka zabawa może kosztować w aso?
pozdrawiam serdecznie
arris
Stella
Stella

Auto: Seat Toledo 2
Silnik: benzyna 1.6 16V

Reklama

Re: kokpit konsola wymiana?

Postprzez grg474 » 5 kwietnia 2014, 16:04

arris napisał(a):czy podczas demontażu trzeba odkręcać kierownicę, poduszkę?
wg mnie tak - po 1 bo konsolę podczas demontażu i montażu musisz przesunąć w poziomie - kierownica n apewno by to uniemożliwiła. Akurat z leona nie wyciągałem dechy ale.. śruby mocujące górnej częsci masz ukryte pod dolnymi panelami, schowkiem, konsolą środkową. Więc... wykrecasz po kolei
grg474
Stella
Stella

Auto: golf4 + a3
Silnik: BLS 1.9

Postprzez tatian » 7 kwietnia 2014, 16:08

Kolego z taką wiedzą to nawet bym nie ruszał deski, bo tylko połamiesz uchwyty, zaczepy, spinki itp. Demontaż deski rozdzielczej to nie jest takie hop siup i bez pomocy naukowo-programowych sobie tego nie wyobrażam, żeby to zrobić sprawnie, solidnie i niczego nie popsuć. Uważam, że lepiej zlecić do profesjonaliście i to niekoniecznie z ASO. Nie wiem skąd jesteś, ale kilku fachowców z różnych rejonów Polski tu mamy.
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Był VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Był VW Golf 7.5 GTI (245 KM)
Jest Renault Clio IV 0.9 TCe (90KM)
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV
Silnik: inny

Postprzez arris » 12 marca 2015, 16:08

Niestety muszę wymienić a w dobrym stanie znalazłem jedynie z toledo 1.6 8v zastanawiam się czy będzie pasować do mojego samochodu, chodzi mi tylko i wyłącznie o tą górną część bo jest porysowana. Zauważyłem też, że kanały doprowadzające powietrze też są różne ale chyba można je odczepić? Ciekawe czy deski są identyczne najlepiej byłoby mieć nr katalogowy desek. Chciałem to zrobić u znajomego mechanika, jestem z okolic Opola.
arris
Stella
Stella

Auto: Seat Toledo 2
Silnik: benzyna 1.6 16V

Postprzez Kris1988 » 27 marca 2015, 14:24

Deski powinny być te same , nie wiem jak to jest z climatronikiem i z manualna klima czy kanaly te same czy rózne. ja posiadam deske z 1.6 wlasnie i widzialem tez deske z 1.8 z auto klima i nie widzialem roznic
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
Kris1988
Sport
Sport

Auto: Leon ASV +
Silnik: ASV 1.9

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne