Witam,
Mam leona 1.8T AUQ 2001r plus LPG. Od pewnego czasu mam z nim problemy, które przedstawiają się następująco:
-rano, po nocy czasem odpala tak jak by na 3 garach, falują obroty od 200 do 1500rpm, smierdzi PB - to wszytko dzieje się przez około 1 minutę, później te objawy ustępują na wolnych obrotach.
- po w/w sytuacji, gdy jadę już samochodem (jeszcze jest przełączony na PB), brak mu mocy, szarpie itp
- po przełączeniu na gaz, samochodu przestaje szarpać, jedzie płynnie, wkręca się na obroty lecz czuć że brakuje mu mocy( jeździ jak by miał 150KM a nie 180KM)
- czasem na trasie 160km/h to wszytko co on może z siebie wydusić
w ostatnim czasie wymieniłem u siebie :
- świece
- czujnik Halla
-rozrząd kompl. plus napinacz z łańcuszkiem
- elektrozawór
- czyszczony był smok
-wszystkie filtry
U mechanika na kompie pokazuje się tylko jeden błąd tzn : zbyt bogata mieszanka. Czy ktoś ma jeszcze pomysł co może być przyczyną tych wszystkich rzeczy? Przepływkę odłączyłem w ramach testu, lecz poprawy nie było. Mechanik sprawdził co miał sprawdzić pod maską lecz nigdzie nie znalazł nieszczelności.
ps. po wykasowaniu tego błędu, jeżdżę czasem 2 czasem 3 dni i jest wszytko okej. Błąd (czyt. te wszystkie objawy)pojawia się z rana na zimnym silniku lub w podczas jazdy w trasie(gdy jest rozgrzany).
pozdrawiam.