Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Samochód nie odpala, a normalnie kręci

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Samochód nie odpala, a normalnie kręci

Postprzez MłodyDriver » 21 kwietnia 2016, 20:23

Witam posiadam samochód leon 1m cupra r, otóż dziś wymieniałem sonde lambde na używaną tą 2 za katalizatorem, akumulator odpiąłem, założyłem drugą, przekręciłem zapłon, nacisnąłem przycisk blokady ( antykradzieżowej), i samochód kręci i nie odpala i świeci kontrolka trakcji która po naciśnięciu tego przycisku powinna zgasnąć ( przez chwile wydawało mi się jakby biały dym poleciał z prawej strony silnika tzn jakby się coś spaliło), założyłem starą sonde i samochód dalej nie pali. Może ktoś coś wie jaka może być przyczyna?
MłodyDriver
Stella
Stella

Auto: Seat Leon Cupra R
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: Samochód nie odpala, a normalnie kręci

Postprzez adams » 21 kwietnia 2016, 22:03

MłodyDriver napisał(a):nacisnąłem przycisk blokady ( antykradzieżowej), i samochód kręci i nie odpala i świeci kontrolka trakcji która po naciśnięciu tego przycisku powinna zgasnąć
Nie trzeba być Alfa i Omega żeby się zorientowac, że zabezpieczenie Ci blokuje auto.
MłodyDriver napisał(a):( przez chwile wydawało mi się jakby biały dym poleciał z prawej strony silnika tzn jakby się coś spaliło)

Proponuję Ci zapytać o poradę osobę, która montowała to zabezpieczenie :)
adams
Sport
Sport

Auto: LEON
Silnik: APP 1.8

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne