Witam, wczoraj miałem dość nieciekawą sytuacje, wieczorem jadac z większą prędkością wyrzuciło mnie z zakrętu, trochę przeorałem i uderzyłem prawym kołem w jakiś duży kamień, felga nie zgięta ale dość porysowany rant, powietrze od razu uciekło więc zmieniłem koło i wróciłem do domu. Dziś rano jadąc do pracy zauważyłem że przy większym skręcie w lewo przednie prawe koło obciera, jest to cykliczne ocieranie ( ociera, na chwilkę przestaje i znów ociera ) dzieje się tak tylko podczas skrętu w lewo jadąć do przodu ( do tyłu nie słychać ). Początkowo było to typowe ocieranie metalu, dość głośne, lecz po czasie ucichło i słuchać taki dźwięk bicia ( podobny do dobijającego amortyzatora ). Po powrocie z pracy zrzuciłem koło i ujrzałem ślady tarcia ( dołączam przykładowe zdj z zaznaczonym miejscem ). Lecz nie jestem pewien czy to to. ponieważ mogło to być już wcześniej zanim kupiłem Leona. Zawieszenie nie jest seryjne, auto posiada obniżane spręzyny lecz półoś nie trze o stabilizator. Co może być tego przyczyną?
Liczę na wasze podpowiedzi . Z góry dziękuje
Przykładowe zdjęcie miejsca w którym widać że coś ocierało:
http://iv.pl/images/11807950265222206224.jpg