Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Climatronic nie zmienia temperatury

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Climatronic nie zmienia temperatury

Postprzez frank404 » 25 października 2016, 18:59

Witam wszystkich to mój pierwszy temat na waszym forum wiec proszę o wyrozumiałość.
Zakupiłem miesiąc temu seata leona 1.9TDI 110KM i jako ze nie było zbyt wielkich wahań temperatury problem nie był uciążliwy a mianowicie gdy ustawie temperaturę na 18 stopni leci zimne powietrze natomiast gdy silnik nabierze temperatury zaczyna lecieć ciepłe. Zmiana parametrów temperatury nie wpływa na temperaturę powietrza wydostającego się z nawiewów natomiast słychać chyba działający silniczek. Nadmienię ze posiadam wszystkie części climatronica od audi a3 8l ale nie wiem czy będą pasowały.

-- 25 października 2016, 18:59 --

słyszałem ze może to byś ten silniczek v68 od klapki ciepło zimno ale nie mogę go zlokalizować wie ktoś jaki kolor ma cięgno i co trzeba rozebrac żeby się do niego dostać? Dodam ze climatrocic nie pokazuje żadnych błędów.

sprawdziłem parametry w panelu climatronica
7 Cyfrowa wartość czujnika temperatury otoczenia dmuchawy świeżego powietrza (G 109) ja mam 25
8 Cyfrowa wartość potencjometru silnika klapy regulacji temperatury (G 92) ja mam 0
test był robiony na zimnym silniku jak i na ciepłym zmieniałem wartości od lo do hi jednak te dwa zostały stałe
frank404
Stella
Stella

Auto: leon
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne