przez Gacekk » 18 listopada 2016, 11:45
Witam. Pacjent to Leon I cupra 2.8. Jest problem z elektryką, tzn. Jak auto było kupione to okazało się, że nie działa pilot centralnego w kluczyku, 4 komputery nie łączyły się z modułem komfortu ani centralnym, poza tym było ok. Po kilku dniach padł akumulator i w zasadzie od momentu wsadzenia nowego zaczęły się cyrki (być może zbieg okoliczności). Zaczęło się od mrygania lampek w drzwiach i nad głową, a to szyby nie działały, a to central głupiał. Aż od niedawna nie dało się otworzyć drzwi, zamykał centralnym ale już otworzyć nie - otwierał tylko kluczykiem, kierowcy, szyby nie działały, lusterka i nie było podświetlenia w przyciskach wszystkich drzwi, wczoraj wziąłem się za to i ... wymieniłem zamek oraz moduł komfortu (był 1C0 959 799F teraz jest 1C0 959 799B). Odzyskałem centralny, pilot udało się zaprogramować, komunikacja z kompem jest, szyby jeżdżą, światełka się świecą w drzwiach i nad głową, lecz dalej nie mam podświetlenia przycisków (wszystkich drzwi) oraz nie działa regulacja lusterek, jedynie mogę je zamknąć i otworzyć, poza tym raczej wszystko wróciło do normy. Błąd jedynie jest w module jakiś od komunikacji (fizycznie vag łączy się itd).