Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Leon Cupra świruje elektryka

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Leon Cupra świruje elektryka

Postprzez Gacekk » 18 listopada 2016, 11:45

Witam. Pacjent to Leon I cupra 2.8. Jest problem z elektryką, tzn. Jak auto było kupione to okazało się, że nie działa pilot centralnego w kluczyku, 4 komputery nie łączyły się z modułem komfortu ani centralnym, poza tym było ok. Po kilku dniach padł akumulator i w zasadzie od momentu wsadzenia nowego zaczęły się cyrki (być może zbieg okoliczności). Zaczęło się od mrygania lampek w drzwiach i nad głową, a to szyby nie działały, a to central głupiał. Aż od niedawna nie dało się otworzyć drzwi, zamykał centralnym ale już otworzyć nie - otwierał tylko kluczykiem, kierowcy, szyby nie działały, lusterka i nie było podświetlenia w przyciskach wszystkich drzwi, wczoraj wziąłem się za to i ... wymieniłem zamek oraz moduł komfortu (był 1C0 959 799F teraz jest 1C0 959 799B). Odzyskałem centralny, pilot udało się zaprogramować, komunikacja z kompem jest, szyby jeżdżą, światełka się świecą w drzwiach i nad głową, lecz dalej nie mam podświetlenia przycisków (wszystkich drzwi) oraz nie działa regulacja lusterek, jedynie mogę je zamknąć i otworzyć, poza tym raczej wszystko wróciło do normy. Błąd jedynie jest w module jakiś od komunikacji (fizycznie vag łączy się itd).
Gacekk
Stella
Stella

Auto: Leon Cupra
Silnik: benzyna 2.8 V6

Reklama

Re: Leon Cupra świruje elektryka

Postprzez Maras2003 » 19 listopada 2016, 22:59

Masz może fotele elektryczne z pamięcią ?
Maras2003
TopSport
TopSport

Auto: Leon Sport
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Gacekk » 21 listopada 2016, 11:19

Tak są.
Gacekk
Stella
Stella

Postprzez Maras2003 » 21 listopada 2016, 18:00

A to nie wiem czy czasem moduł komfortu też nie musi być jakiś "lepszy". Wydaje mi się że ten z F na końcu jest wyższym modelem niż B.
Dobrze by było podpytać kogoś kto ma fotele z pamięcią i lusterka elektryczne jaki ma moduł.
Generalnie jak masz el lusterka i fotele z pamięcią, to lusterka regulują się razem z fotelami, a czasem po wbiciu wstecznego, prawe lusterko obniża się. Możliwe że właśnie do tego cośtam jest więcej w module komfortu.
Maras2003
TopSport
TopSport

Auto: Leon Sport
Silnik: ASV 1.9

Postprzez Gacekk » 23 listopada 2016, 13:59

A to nie wiem, chyba muszę dopaść schemat elektryczny, co jak jest powiązane. Za dużo tych modułów z F nie ma. A z końca świata nie chce , bo nie wiem co kupię. Coś jeszcze słyszałem, o silniku szyb, bo przez niego ponoć prądy idą na poszczególne rzeczy.
Gacekk
Stella
Stella

Postprzez Leon_TS_ARL » 24 listopada 2016, 10:31

Zgadza się, sprawdź silniczki szyb. Kiedyś po podmianie u znajomego na angielski u kierowcy zaczęła dioda od alarmu świecić stale a podświetlanie przełącznika szyb mrugało.
Obrazek
Leon_TS_ARL
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Auto: Leon TS
Silnik: ARL 1.9

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne