Witam, mógłby ktoś podzielić się swoim sposobem programowania pilota do Leona 1M. Próbowałem wszystkich możliwych sposobów opisanych w internecie ale żaden mi nie działa, więc prosiłbym o opis tej czynności kogoś kto ma sprawdzone sposoby. Seat Leon 1M 1.6 AZD 2001r.
Próbowałeś metody z włożonym kluczykiem "matka-bez pilota-sam grot" w stacyjce?
Pozostaje VAGiem Jeszcze też pytanie czy pilot był już kiedyś skalibrowany z Twoim autem czy po prostu pierwszy raz go kalibrujesz bo np. kupiłeś używkę od innego auta
Ja też mam problem że nie działa pilot. Mam tylko jeden kluczyk i niestety wszystkie metody z internetów nie działają. Przestał działać po rozebraniu drzwi i wyjęciu zamka. Baterie w pilocie wymieniłem bo był trup ale bez zmian. Myślicie że mógł się rozkalibrować przez to ze bateria padła? Dodam że po przekręceniu kluczyka w drzwiach w lewo alarm się rozbraja i drzwi się otwierają ale od roku gdzieś nie działa uzbrajanie alarmu po przekręceniu w prawo. Tylko drzwi kierowcy można w ten sposób zamknąć
-- 8 gru 2016, o 17:04 --
Podejrzewam mikroswitch od zamykania. Tak czy siak muszę kupić zamek bo silniczek mi wyskoczył z blaszek które w niego wchodzą a nie zamierzam tego rozbierać i w związku z tym zapytam czy zamki w Leonie się czymś różniły że względu na rok czy kupić obojętnie jaki byle lewy przód?
Odnosnie pilota to tez przerabialem ten problem.Nie dal sie zakodowac nawet vagiem.Sprawdzilem go i wszytsko bylo z min ok.Wysylal czestotliwosc prawidlawa itd itp.Co mu sie stalo nie wiem. KUpilem kluczyk od skody(scyzoryk) i zakodowal sie bez problemu. Jesli chodzi o zamek to kupowalem na tej aukcji http://allegro.pl/zamek-drzwi-lewy-przo ... U3NjQ1OA== .Wczesniej wyslalem vin do goscia.zamek jest OK.