Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

otwieranie drzwi (centralny zamek / kluczyk)

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

otwieranie drzwi (centralny zamek / kluczyk)

Postprzez ramar » 18 grudnia 2016, 20:33

Cześć,

Koledzy mam następujący problem posiadam Seata Leona 1m r2001. podczas otwierania drzwi z kluczyka (zdalnie) przy pierwszym naciśnięciu przycisku otwarcia zostają one otwarte (wszystkie drzwi widzę jak się zamek wysuwa, słyszę charakterystyczne otwarcie zamka i zaświeca się światło w aucie) lecz zaraz po niecałej sekundzie same się zamykają. Dopiero za 3 razem (po 3 sekwencjach (naciśniecie otwarcia/automatyczne zamknięcie, znowu otwieram, same się zamykają i za 3 razem normalnie zostają otwarte) otwierają się bez problemu.
I tu jest pytanie w czym leży problem? Kluczyk został uszkodzony? Jakiś moduł elektroniczny? Chcę także nadmienić, iż muszę podejść bardzo blisko auta bym mógł je w ogóle otworzyć / zamknąć (wymieniałem baterie nic nie pomogło) Wymiana kluczyka pomoże?
Proszę o jakieś wskazówki. Z góry dzięki!
ramar
Stella
Stella

Auto: LEON
Silnik: AHF 1.9

Reklama

Re: otwieranie drzwi (centralny zamek / kluczyk)

Postprzez DanJ93 » 18 grudnia 2016, 20:39

A jeśli go wsadzisz i przekręcisz?
Samochód jest wyposażony w funkcję przypadkowego otwarcia, dlatego, jak się nie otworzy drzwi, to sam się zamknie. Jednak, to nie powinno być po sekundzie, a dopiero około 10 sekund
Polska, Podkarpacie, Lubaczów
DanJ93
Signo
Signo

Auto: Leon I
Silnik: APG 1.8

Postprzez ramar » 18 grudnia 2016, 21:08

Ad. 1 Gdy wsadzę i przekręcę jest podobna sytuacja jak otwieranie zdalnie z kluczyka.
Ad. 2 Tak jest mi znana ta funkcja i działa ona poprawnie. Lecz tak jak zaznaczyłeś nie powinno po sekundzie (praktycznie odrazu (mniej niż sekunda) się samoczynnie zamykać.
ramar
Stella
Stella

Postprzez ramar » 21 grudnia 2016, 10:19

Nie wiem czy to będzie miało jakieś znaczenie, ale nie zawsze zaświeca się światło przy otwarciu drzwi pasażera.

Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
ramar
Stella
Stella

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne