Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez Kopigon » 19 marca 2017, 19:47
Witam, mam dwa pytanka, Zakupilem w listopadzie Leonika.. niestety okazalo sie ze w samochodzie nie ma poduszek powietrznych.. teraz rodzi sie pytanie .. czy istnieje mozliwosc nabicia tych poduszek? i czy jest to bezpieczne? Drugi temat to podnosnik prawej szyby.. nie dziala ani z przycisku pasazera ani od strony kierowcy.. natomiast kiedy wyciagne bezpiecznik nr 14..odpowiedzialny za szyby i podswietlenie wnetrza , wszystko wraca do normy.. Pozdrawiam.
-
Kopigon
- Stella

-
- Auto: Leon
- Silnik: ASV 1.9
przez leonfunn2 » 24 marca 2017, 09:36
O ile dobrze zrozumiałem to wyciągnięcie bezpiecznika pozwala włączyć mechanizm szyby? Coś masz namotane z elektryką i to zdrowo... Poduch w Leonie nie wymieniałem. W BMW owszem. Wymagało to podłączenia nowych na odpiętym akumulatorze i wykasowaniu błędu (bez tego poduszka bym nie zadziałała przy kolizji). Jak jest w Leonie tego nie wiem ale myślę, że podobnie.
Jestem dobry w łóżku. Śpię zawsze po swojej stronie, nie zabieram kołdry i nie chrapię.
-

leonfunn2
- Stella

-
- Auto: Leon II
- Silnik: benzyna 1.8
przez StyLowYy » 24 marca 2017, 14:03
Ja mam wymienione poduszki, kasowany błąd i za chwilę pali się od nowa. Sensor muszę zmienić również? Mam od nowych poduszek (tak twierdzi poprzedni właściciel). Przywalił w dzika i wystrzeliły mu.
-
StyLowYy
- Stella +

-
- Region: zachodniopomorskie
- Auto: SEAT Leon 5F FR
- Silnik: benzyna 1.4
przez Kopigon » 25 marca 2017, 21:01
szyby ogarniete, musial sie zawiesic modul komfortu.. odpialem kleme, wymienilem bezpiecznik i wszystko wrocilo do normy. natomiast poduszek dalej nie ma.. i tu juz sa wieksze schody bo z tego co zauwazylem jest tak namieszane w instalacji ze glowa mala.. wiec narazie bede szukal poduszek .. chyba ze sie nie uda to znalazlem firme ktora twierdzi ze jest w stanie to ogarnac. chociaz nie ukrywam ze wolalbym sam to ogarnac ;d
-
Kopigon
- Stella

-
- Auto: Leon
- Silnik: ASV 1.9
przez leonfunn2 » 27 marca 2017, 09:04
Poszukaj w sieci schematu elektrycznego całej instalacji - wiem to nie łatwe -ale przy odrobinie szczęścia znajdziesz to czego szukasz. Oczywiście o ile znasz się nieco na elektryce

w przeciwnym wypadku nie polecam. Mając fiata punto uczyłem się na błędach i mało co nie spaliłem skrzynki z przekaźnikami

Jestem dobry w łóżku. Śpię zawsze po swojej stronie, nie zabieram kołdry i nie chrapię.
-

leonfunn2
- Stella

-
- Auto: Leon II
- Silnik: benzyna 1.8
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne