Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Leon 1M dodatkowe gniazdo 12V

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Leon 1M dodatkowe gniazdo 12V

Postprzez grabek246 » 14 sierpnia 2016, 13:00

Jak w temacie, chcę dołożyć dodatkowe gniazdo 12V aby podłączyć w bagażniku lodóweczkę :-D Gniazdo kupione, pasuje w oryginalny otwór idealnie ale teraz mam problem z podłączeniem. Nie znalazłem oryginalnie podłożonej instalacji więc trzeba coś wykombinować. Z gniazda wychodzą dwa kabelki domyślam się że to plus i masa. Gdzie można znaleźć miejsce na podłączenie gniazda? jakieś rady? gdzie szukać plusa w bagażniku?

-- 14 sierpnia 2016, 13:19 --

Panowie szukam schematu elektrycznej instalacji w leonie. W tylnej lewej lampie znalazlem gruby czerwony przewód i chxe sprawdzix czy tam jest plus

-- 14 sierpnia 2016, 13:20 --

Panowie szukam schematu elektrycznej instalacji w leonie. W tylnej lewej lampie znalazlem gruby czerwony przewód i chxe sprawdzix czy tam jest plus

-- 14 sierpnia 2016, 13:29 --

-- 14 sierpnia 2016, 14:00 --

Panowie nie ma ktos schematu elektrycznej instalacji w leonie?
grabek246
Sport
Sport

Auto: leonek
Silnik: ASV 1.9

Reklama

Re: Leon 1M dodatkowe gniazdo 12V

Postprzez S3N » 30 marca 2017, 14:51

Cześć
Chciałem zamontować gniazdo dodatkowe 12V w bagażniku w fabryczne miejsce z lewej strony, koło podświetlenia bagażnika. Po zdjęciu tapicerki okazało się, że wtyczka do gniazda jest obcięta, a z fabrycznej instalacji został tylko czerwony przewód zasilający (jest ciągle na nim plus). Ile przewodów występuje w oryginalnej instalacji, 2 czy 3? Czy masę mogę pociągnąć z punktu masowego znajdującego pod tapicerką tylnego słupka?
S3N
Stella
Stella

Auto: Leon
Silnik: ALH 1.9

Re: Leon 1M dodatkowe gniazdo 12V

Postprzez darq12 » 30 marca 2017, 18:47

Raczej są dwa przewody gniazdo nie jest podświetlane aby było potrzeba więcej. Masę możesz wziąść z tylnego słupka, nie ma problemu.
darq12
Sport
Sport

Auto: Leon 1.9TDI
Silnik: AHF 1.9

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne