Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Dziwne stukanie pukanie... od czego

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Dziwne stukanie pukanie... od czego

Postprzez wasylix1 » 4 maja 2017, 19:27

Witam, mam troche uciążliwy problem podczas jazdy po nierównej drodze nie chodzi mi o dziury tylko jak sa takie "fale" na drodze i auto sie buja góra,dół i przy tym docisnieciu w dół
nasila sie taki dziwny dzwiek takie trrr podzas spokojnej jazdy np trasa tez to slychac ale trzeba sie wslychac (tylko wedy jak mam noge na gazie).
Najbardziej słyszalny jest wtedy jak zjezdzam z ronda i ogołnie jak na drodze zaczne skrecac lewo-prawo to przy skrecaniu w prawo to slychac. Na poczatku myslalem ze to przegub ale mechanik powiedzial i przeguby zew i wew sa ok.... stwierdzil ze to moze być coś z poduszkami silnika albo ze skrzynia?
Jakies pomysły co może powodać taki dziwny dzwiek.
dodam ze w grudniu bylo to samo. i wtedy ten sam mechanik stwierdzil ze to przegub wymienil go i byl spokoj na 4miesiace....spróbuje jutro nagrać może bd coś slychac.
za pomysły dziekuje :)
wasylix1
Stella +
Stella +

Auto: Leon
Silnik: AUQ 1.8

Reklama

Re: Dziwne stukanie pukanie... od czego

Postprzez Bushid0 » 5 maja 2017, 13:57

No to albo przegub. Albo łożysko amortyzatora. Nic innego mi nie przychodzi do glowy. Bo raczej wątpię żeby to byl stabilizator czy poduszki.
Bushid0
Signo
Signo

Postprzez wasylix1 » 6 maja 2017, 05:56

Gumy od stabilizatora i wgl całe przednie zawieszenie jest wymienione pod koniec tamtego roku. Sprawdzę w następnym tyg przegub i to łożysko dzięki

-- 6 maja 2017, 06:56 --

Pod hasłem lozysko amoznalazłem nic nie znalazłem. Chodzi Ci o lozysko na piascie?
wasylix1
Stella +
Stella +

Postprzez marcin7x5 » 6 maja 2017, 09:13

A mierzyliście średnicę stabilizatora s miejscu przylegania gum? Zdarza się że się wytrze w tym miejscu i nawet nowe gumy nie będą dobrze dolegać. Z szukaniem w necie łożyska amortyzatora to chyba idziesz na łatwiznę trochę...
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Postprzez Bushid0 » 6 maja 2017, 10:04

U mnie skrzypialo i strzelało.
Tu masz zestaw, jak poduchy nie były wymieniane, polecam tez to zrobić. http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5065329639
Bushid0
Signo
Signo

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne