PaVLo napisał(a):czy używając spryskiwaczy przedniej szyby nie będzie leciał mi płyn na tylną przy takiej awarii oraz czy nie pogorszę sytuacji używając czasem tylnej wycieraczki
Co do używania przedniego spryskiwacza to śmiało. Nie ma on wpływu na tył. Tylnej wycieraczki radzę jednak nie używać, rurka którą leci płyn do tylnej dyszy zapiekła się w osi i teraz zamiast być nieruchoma i na sztywno połączona z "kolankiem" doprowadzającym płyn w mechaniźmie tylnaj wycieraczki, porusza się w tym kolanku na siłę. Powinna stać nieruchomo i luźno chodzić w osi wycieraczki. Jak rozbierzesz ten mechanizm to zobaczysz jakie to proste
mario258 napisał(a):jak pryskam płynem na szybę to tylko na nią samą leci odrobina i to przy wycieraczce a resztę płynu zalewa mi karoserie
Jeżeli psika za nisko to są dwie opcje. Jeżeli dobrze pamiętam to tylny spryskiwacz ma dyszę taką jak z przodu. Wystarczy ją nakierować do góry i będzie ok.
Jeżeli to nie wina dyszy, a słabego ciśnienia to uwaga! Możesz zalewać wnętrze przez nieszczelności.
Pierwsze miejsce to połączenie wężyka w przejściu z komory silnika do wnętrza auta w okolicach pedału sprzęgła, zajrzyj tam z latarką/lampą i myślę że dasz radę znaleźć pośród kabli wężyk, a w zasadzie dwa wężyki połączone złączką. Czasami te połączenia lubią puścić. Dociśnij je moco, są na zatrzaski. Drugie takie połączenia jest w bagażniku po lewej stronie pod tą luźną częścią tapicerki. Na pewno znajdziesz

. No i trzecie miejsce, wnętrze mechanizmu tylnej wycieraczki. Tam jest takie kolanko doprowadzające płyn a w nie wciśnięta jest rurka, która prowadzi płyn aż do dyszy przez środek osi wycieraczki. Jak wykluczysz te połączenia to zostaje już chyba mała wydajność pompki albo jakaś nieszczelność na jej wyjściu.
Pozdrawiam.