Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez szymon2909 » 6 lipca 2019, 10:40
Witam, podjąłem się próby podłączenia mojego wideorejestratora aby odpalal się po przekreceniu kluczyka i znalazłem na forum aby podpiąć go pod przekaźnik 53 i tak też zrobiłem (czerowny przewód + pod śrubę pod przekaźnikiem a czarny - pod jakąś inną śrubę od obudowy). Lampka od ładowania wideorejestratora zaczęła się świecić a po chwili poszedł dym i było po wideorejestratorze. I teraz moje pytanie co zrobilem źle na przyszłość czy musi być jakiś konwerter z 12 v na 5v do niego czy co.
-
szymon2909
- Stella

-
- Auto: Leon I
- Silnik: benzyna 1.6 16V
przez Vax » 6 lipca 2019, 10:55
Jeśli podłączyłeś pod 12v to nie ma co się dziwić. Z rejestratorem na pewno dostałeś ładowarkę i trzeba było przez nią puścić prąd. Ja u siebie montowałem właśnie przez ładowarkę. Do niej dolutowałem 2 kabelki, a wpiąłem się w podświetlenie schowka bo znalazłem że tam prąd pojawia się przy włączeniu zapłonu. Dodatkowo było banalne przeprowadzenie kabelka. Najpierw górą w podsufitce, później pod plastikową osłoną słupka i ładnie do schowka przez boczną zaślepkę.
-
Vax
- Signo

-
- Region: mazowieckie
- Auto: Leon
- Silnik: ARL 1.9
przez szymon2909 » 6 lipca 2019, 11:01
Ok dzieki za odpowiedź nastepnym razem kupię jakieś konwerter z 12 na 5v
-
szymon2909
- Stella