Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Błąd 16916 klimatyzacja

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Błąd 16916 klimatyzacja

Postprzez kanti » 12 lipca 2019, 19:11

Witam.
oddałem auto do mechanika z powodu hamulcy i nie działającej klimatyzacji - nagle przestała działać.
po kilku dniach dzwoni ze nie udało mu sie zrobić tej klimy, potrzebuje wiecej czasu. Ale ja auto potrzebowałem wiec wziałem i od razu po wyjechaniu od niego zapaliła mi sie kontrolka oleju, zaczęła migać na czerwono, po osiągnięciu obrotów wyższych niz na jałowym.
Olej sprawdziłem, nieco dolałem bo myslałem ze to od ilosci oleju, bo było dosc mało, ale stan był w zakresie zaznaczonym na miarce.
Zapaliła mi sie tez kontrolka EPC, wiec sprawdziłem błędy i wyszlo własnie to z tematu 16916 A/C sensor G65 short to GND

Pytanie moje czy ten błąd ma związek z klima i tym ze ten mechanik przy tym grzebał, czy to z silnikiem? 1.4 PB 2002
auto generalnie jeździ normalnie, nic szczególnego nie zauwazyłem, choć nie rozpędzałem go za bardzo i jeździłem tylko po mieście ze względu na tą kontrolkę oleju.
Pytałem mechanika, powiedział zeby sprawdzic olej i sie nie przejmować, sprawdzi to jak do niego wróce.
kanti
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon Stella

Reklama

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne