Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
urban92 napisał(a):Od siebie dodam że można zmienić sam ekran z klimatronika z A3 i dopasować go do elektroniki panelu leona. Ekran z Audi jest co prawda szerszy, ale po wgięciu metalowej ramki gumki przewodzące dopasują się do pól kontaktowych oryginalnego panelu. Niestety nie obędzie się bez rzeźbienia oryginalnego panelu, ale sam ekran można łatwo zmienić bez lutowania, odpada problem szukania sprawnego kompatybilnego panelu, wystarczy dowolny, nawet uszkodzony, byle ekran był cały.
Efekt? Według mnie warty tych 20zł:
Ja zrobiłem swojego moda na szybko, można zrobić to lepiej, np. wyciąć metalową ramkę dzielącą dwa ekraniki (tak naprawdę ekran z Audi także jest pojedynczy), zamontować mocniejsze ledy w innym kolorze, zmienić kolor podkładki pod ekranem, co rozjaśni cyferki. Pole do popisu jest całkiem niezłe, a cena używanych uszkodzonych paneli z Audi na tyle niewielka że można sobie zmieniać bez końca kiedy ekranik się wyleje. Sam ekran jest tak prostą elektronicznie konstrukcją że aż dziwne że Chińczycy nie produkują zamienników.
TomekMr napisał(a):A to białe cuś da się zdemontowac? Zeby byl pełny wyswietlacz?
Sebool2006 napisał(a):TomekMr napisał(a):A to białe cuś da się zdemontowac? Zeby byl pełny wyswietlacz?
Nie da sie.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości