Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Airbag - cały czas błąd 588

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Airbag - cały czas błąd 588

Postprzez madar » 21 sierpnia 2019, 20:10

Panowie jakiś czas temu zapaliła mi się kontrolka poduchy. Błąd 588 zaplonnik poduszki powietrzne kierowcy. Błędu nie dało się skasować. Kostki pod fotelem ok., więc wymieniłem taśmę w kierownicy. Błąd skasowany. Przejechałem trasie 800 km. i wszystko było ok. Po czym pod domem chciałem odpalić auto i znowu wywaliło ten sam błąd. Raz udało się go skasować i znowu kilka dni spokoju. Dwa dni temu znowu wyskoczyła kontrolka i już nie da się skasować. Moje spostrzeżenie jest takie, że kontrolka zapala się jak jest bardzo gorąco i nagrzewa się wnętrze pojazdu.
Dodam, że auto całkowicie bezwypadkowe.
Macie jakieś pomysły, żeby nie wydawać worka dolarów na auto z 2002r.?
madar
Signo
Signo

Auto: Seat Leon I

Reklama

Re: Airbag - cały czas błąd 588

Postprzez Podkopnik » 29 sierpnia 2019, 10:39

Ja miałem taki błąd przez kilka miesięcy a ostatnio doszedł błąd 65535 dotyczący modułu Airbag (zajduje się w tunelu środkowym w okolicach nóg).
Wymieniłem ten moduł skasowałem błędy i jest ok. Dodam że po skasowaniu błędu trzeba przekręcić kierownicą do końca w lewo i potem do końca w prawo by kontrolka zgasła. Za moduł używany zapłacilem 40zł. Być może u Ciebie jest ten sam problem. Dodam żeby sie do niego dostać trzeba odkręcić cały tunel srodkowy cofnąć do tyłu (nie ma potrzeby demontowania całego tunelu) I wtedy dostęp jest od strony pasażera. Ja na siłę podwinąłem wykładzinę żeby mieć dojście. Udało mi się za pomocą małej grzechotki i nasadki 10. Jest tam naprawdę ciasno.
Prywatny Detektyw https://bez-sladu.pl/ 501-466-215
Podkopnik
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Leon 1M
Silnik: AJQ 1.8

Re: Airbag - cały czas błąd 588

Postprzez madar » 2 września 2019, 15:38

Dzięki za odpowiedź.
Wymieniłem jeszcze wiązkę, która idzie od taśmy - ślimaka do samej poduvhy. Póki co wszystko jest ok. Mam nadzieję że tak zostanie.
Ale u mnie kasują się błędy bez konieczności kręcenia kierownica
madar
Signo
Signo

Auto: Seat Leon I

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne