Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pitero napisał(a):604 Potencjometr w V71-G113
przerwa lub zwarcie do plusa
adii100 napisał(a):to ja mam pytanie trochę z innej beczki Jak zrobić test zegarów vagiem ?a druga sprawa nie będę zakładać drugiego tematu bo problem też jest związany z temp na dworze plus 10 zapałam samochód po 20min pracy ma biegu jalowym lapie temp 90 a z nawiewów leci zimne powietrze dopiero po kilkakrotnym przygazowaniu zaczęło lecieć cieple powietrze ?w czym może byc problem ?
Normalnie jest tak, ze skala nie jest liniowa, pokazuje od 60-80 tak jak jest, od 81-chyba 115, pokazuje 90, powyzej 115 pokazuje tyle ile jest. Zrobione jest to po to by nie stresowac kierowcy, ze nie ma 90 stopni.QQmonzter napisał(a):Odnośnie wskazania temperatury zapytam o rzecz, która od jakiegoś czasu mnie interesuje.
Czy u was wskazanie temperatury działa płynnie tzn wskazówka ciągłym ruchem podnosi się przy nagrzewaniu się silnika czy raczej skokowo?
U mnie działa płynnie ale kolega, który ma skodę twierdził, że u niego wskazówka działała skokowo czyli np od 40 do 80 pokazywało "ćwiartkę", od 90 do np 105 pokazywało połowę (konkretne temperatury podaję dla przykładu bo czy tak faktycznie było to nie wiem) i dopiero po przestawieniu czegoś w vagu zaczęło wskazywać płynnie.
marcin7x5 napisał(a):To że gaz niedawno zakładany nie znaczy że na miejscach wpięcia w układ chłodzenia nie cieknie np po rozgrzaniu silnika.
Nieraz też lubi cieknąć na uszczelce czujnika temperatury wody.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość