Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wymiana silniczka lampy Leon 1m Arl

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wymiana silniczka lampy Leon 1m Arl

Postprzez vin324pl » 7 grudnia 2019, 11:18

Padł mi jeden silniczek i po przełożeniu drugiego okazało się że wina jest po jego stronie bo regulacja działa, ale problem pojawił się inny o ile na czas jak mi przyjdzie sprawny zdrutowalem 2 lampę bez silnika żeby nie oslepia innych to ta w której jest spowrotem osadzony silniczek już lekko daje po lusterkach...
Żeby osadzic silniczek musiałem go prawie wykręcić na maksa na gwincie nylonowym bo inaczej nie idzie go zeskosowac żeby wsadzić w gniazdo odblysnikow co za tym idzie na regulacji z kabiny w poziomie 0 dajemy po oczach przechodniów a na 3 jest prawie dobrze. Zastanawiam się czy jest jakiś specjalny patent żeby osadzic silniczek z mocno skrecaną na gwincie regulacją?

Edit
Udało się po kilkunastu podejściach jakoś wcisnąć silniczek od dołu na bardziej skreconym gwincie, ale uważam że źle to nam inżynierowie zafundowali...

-- 7 grudnia 2019, 11:18 --

Jednak sprawa jest banalnie prosta bo potem kluczem imbusowym można doregulowac lampę na wysokość więc silniczek warto osadzic na dość sporym wykreceniu trzpienia na gwincie żeby niczego nie uszkodzić.
vin324pl
Stella +
Stella +

Auto: Leon I
Silnik: ARL 1.9

Reklama

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne