Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mirek0086 napisał(a):aceman, możesz napisać czy kupiłeś seatowski czy od vw
aceman napisał(a):Ja miałem podobny objaw z kierukowskazami. Raz łapało szybko, a raz wogóle. Przyczyną był przerywacz, który jest razem z włącznikiem świateł awaryjnych. Proponował bym zacząć od jego wymiany. Z tego co pamiętam nówka kosztuje około 130-150 zł. Ja kupiłem używany za 45 zł.
michal3m napisał(a):209 zł za przekaźnik:P co za kosmos:)!!!!
orlen napisał(a):Ale bedziesz musial sie liczyc z brakiem podswietlenia wlacznika w pozycji zero
Sony napisał(a): Ewentualnie rozebrać przekaźnik i przeczyścić styki preparatem Kontakt IPA w ten sposób.
Sony napisał(a):Za nowy przekaźnik krzyczą w ASO chyba coś ponad 200zł
Ale tutaj się sknerstwo zaczęło szerzyć na tym forum. Jak nie rury od IC na trytytki to przerywacze kontakt sprayem. Jeszcze troche i Calibra TEAM będzie...
Jak Cię stać to wymieniaj wszystko pod rząd na nowe i tyle.
Ja akurat u siebie wymieniłem na używkę, bo przeczyszczenie nie pomogło i hula bezproblemowo.Miałeś to szczęście, że zaśniedziały Ci styki i odrobina kontakt spraya pomogła, ja sobie mogłem psikać, drapać i modlić się i przerywacz nie ruszał.
Zabrzmiał Twój wpis tak jakbyś był przeciwnikiem napraw, że tak to ujmę "chałupniczych" i stąd moja reakcja. Ciężko przewidzieć na jak długo naprawa będzie skuteczna, no chyba, że jasnowidzem jesteśSammael napisał(a):Co mogę to naprawiam, co nie mogę, bądź naprawa będzie skuteczna na dwa miesiące to wymieniam. Nie jeżdżę taczką, żeby druciarnie uprawiać.
Sony napisał(a): Jednak ta sknerowatość wychodzi mi na dobre, bo nie mam zamiaru płacić 300zł za nową rurę, a obecny pomysł spisuje się na medal.
Sony napisał(a): no chyba, że jasnowidzem jesteś
jak umiesz wyjąć radio to zajmie Ci to z maks. 10 minut. Z kupnem włącznika na szrocie też nie powinno być problemu, wystarczy tylko udać się na szrot, który handluje częściami z grupy VAG.ryto napisał(a):Fakt, sam tego nie zrobię, bo po prostu nie mam już na to czasu, a do pracy trzeba iść. Ale sama naprawa, zgodnie z podanym opisem, wydaje się dosyć prosta...
tatian napisał(a): Koszt w ASO od 144 zł do 273 zł w zależności od modelu.
ardi84 napisał(a):Dodam jeszcze, że włącznik mam w 100% dobry. Jak przełożyłem od Tolka braciaka objawy mam te same.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości