Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kalumet napisał(a):Kozak, Axee chodziło chyba o wersję sport że w standarcie ma 4 poduchy
dwie mają chyba tylko stella
w signo już były 4
evotuning napisał(a):I jeszcze jedno pytanie,czy w modelu z roku 2004r można było spotkać jeszcze stare,kwadratowe lusterka?
MisiekASV napisał(a):Czy wersja Sport różniła się jakoś zawieszeniem (w sensie twardsze, obniżone itp) od wersji Signo czy Stella?
colin23 napisał(a):leon sport 130KM. A na forum masz link do rozkodowania tych skrótów które Ci powiedzą w co powinien byc wyposażony Twój samochód.
d2d napisał(a):SPORTL41.9TDI 6G.
Nogaj napisał(a):ja mam skrzynię ERF a Ty FMH obie 6 biegów.
Skrzynie mają te same przełozenia tylko inny kodd2d napisał(a):Nogaj napisał(a):ja mam skrzynię ERF a Ty FMH obie 6 biegów.
Jaka jest różnica między tymi skrzyniami?
Tak teraz już wiem, doczytałem siędiabełek napisał(a):Skrzynie mają te same przełozenia tylko inny kod
Wg VINu i naklejki, auto z kierownica po prawej stronie, wyprodukowane na rynek brytyjski. Oczywiscie, ze anglik po przekladce, lub inny przeszczep.Nogaj napisał(a):d2d a Twój leoś to nie czasem angol Tak wynika z wklejki.
Axee napisał(a):Wg VINu i naklejki, auto z kierownica po prawej stronie, wyprodukowane na rynek brytyjski. Oczywiscie, ze anglik po przekladce, lub inny przeszczep.
d2d napisał(a):Dekoderem się już bawiłem i krótkie kody rozszyfrowałem
d2d napisał(a): A może jest to wersja europejska wyprodukowana w Anglii?
d2d napisał(a):Na co zwrócić uwagę?
kamil-leon napisał(a):d2d napisał(a):Na co zwrócić uwagę?
Tu masz pomocny link:
http://www.forumsamochodowe.pl/przeklad ... 190,15.htm
Nogaj napisał(a):Powinieneś mieć opony przeznaczone do ruchu lewostronnego które mają tendencje do delikatnego ściągania w lewo na równej drodze. Nistety tego nie sprawdzisz bo opony różnią się tylko tym, że mają odwrotnie ułożone opasania czyli kord wewnątrz opony. Nie ma to jakiegoś wpływu na prowadzenie samochodu. Jest to tylko aspekt bezpieczeństwa by kierowca który zaśnie za kółkiem nie zjechał na przeciwny pas ruchu.
Na okolice nabitego VINU na podszybiu, calej tej blachy gdzie jest pole numerowe, naklejki z VINem na kielichu itp, daty na plastikach i innych elementach. Ta naklejka z bagaznika wyglada na sfatygowana i mogla byc przeklejana. Calkiem mozliwe ze przeszczep byl minimalny, to znaczy same oznaczenia numerowe z anglika wszczepione w calosc z niewiadomego pochodzenia, a calosc opatrzona dokumentami z anglika. Czy kupowales auto juz zarejestrowane? Jesli nie to jakie byly do niego dokumenty. Jesli tak to w urzedzie gdzie bylo pierwszy raz rejestrowane w polsce powinny byc kopie badz tez oryginaly dokumentow z zagranicy auta. Nie chce zle wrozyc, ale takie akcje wychodza nieraz po latach.d2d napisał(a):Tak więc jeżeli było przerabiane, w co absolutnie nie wierzę, to powinny pozostać jakieś ślady. Tylko gdzie? Na co zwrócić uwagę?
Tylko niektore opony kierunkowe tak moga miec, niekierunkowe i asymetryczne nie maja takich problemow.Nogaj napisał(a):Powinieneś mieć opony przeznaczone do ruchu lewostronnego które mają tendencje do delikatnego ściągania w lewo na równej drodze...
Axee napisał(a):. Czy kupowales auto juz zarejestrowane? Jesli nie to jakie byly do niego dokumenty. Jesli tak to w urzedzie gdzie bylo pierwszy raz rejestrowane w polsce powinny byc kopie badz tez oryginaly dokumentow z zagranicy auta. Nie chce zle wrozyc, ale takie akcje wychodza nieraz po latach.
Axee napisał(a):Na okolice nabitego VINU na podszybiu, calej tej blachy gdzie jest pole numerowe, naklejki z VINem na kielichu itp, daty na plastikach i innych elementach. Ta naklejka z bagaznika wyglada na sfatygowana i mogla byc przeklejana. Calkiem mozliwe ze przeszczep byl minimalny, to znaczy same oznaczenia numerowe z anglika wszczepione w calosc z niewiadomego pochodzenia, a calosc opatrzona dokumentami z anglika. Czy kupowales auto juz zarejestrowane? Jesli nie to jakie byly do niego dokumenty. Jesli tak to w urzedzie gdzie bylo pierwszy raz rejestrowane w polsce powinny byc kopie badz tez oryginaly dokumentow z zagranicy auta. Nie chce zle wrozyc, ale takie akcje wychodza nieraz po latach.d2d napisał(a):Tak więc jeżeli było przerabiane, w co absolutnie nie wierzę, to powinny pozostać jakieś ślady. Tylko gdzie? Na co zwrócić uwagę?
Podaj prosze nr silnika, powinien byc w dwoch miejscach, na naklejce na obudowie paska rozrzadu, pod gorna oslona silnika, oraz nabity na laczeniu skrzyni z silnikiem, nr powinien byc w stylu ASZxxxxxx, gdzie xxxxxx to 6 cyfr. Rowniez na skrzyni jest nabity nr skrzyni, powinien sie zaczynac od FMH. Podlacz VAGa, wejdz w zegary (17) i zobacz jaki VIN tam pokazuje, moze pokazywac VIN i nr immo, lub 2 rozne VINy i nr immo, moze gdzies zostal slad niedociagniecia, chociaz wszystko sie da zrobic na tip-top.
elias26 napisał(a):Porównaj sobie z danymi na Vinie u oryginalnego anglika.
Posiadam takowego.
Axee napisał(a):d2d, dokladnie taki nr silnika jest do tego VINu przypisany, ale obudowe rozrzadu latwo wymienic, sprawdz jeszcze na silniku, laczenie silnika ze skrzynia, stojac przodem do auta lekko na prawo, patrzysz od gory w przedniej czesci, wybity na metalu, czasami trzeba przetrzec zeby zobaczyc, mniej wiecej nad tym miejscem jest uchwyt do oslony silnika. Zastanawiajace jest to auto, wg VINu z bazy online jest to 100% anglik z kierownica po prawej stronie. Z ciekawostek produkcja 09.01.2004, zatem daty kodowane max 0204 czyli 2 tydzien 2004 roku, a w zasadzie powinien miec xx03, oba fotele z reczna regulacja wysokosci, kola alu 16" 5 ramion z mala dziurka w kazdym, fabrycznie sruby zabezpieczajace, brak lampek nad daszkami przeciwslonecznymi, naklejki na pasie przednim i innych miejscach w jezyku angielskim. Na szybach powinno byc oznaczenie 03 i po niej od 1 do 6 kropek, lub 6 kropek i 04.
lotnik84 napisał(a):czy posiada oo pompowtryski.
macieksocho napisał(a):Witam, żeby nie zaczynać nowego tematu to pisze tu;]
Mógłby mi ktoś sprawdzić mojego seata leona, wyposażenie auta , rok prod. itd.
nr vin. VSSZZZ1MZ4R072999
z góry bardzo dziękuje.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości