Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
W ASO zalecali montaż właśnie rozpórek w Leonie nie chodziło o nadmiar mocy jedynie o to iż w końcowej produkcji w Belgi poleciało pare partii wadliwych.Damian napisał(a):A co sadzicie o rozporkach kielichow? Daja rade na samoistne pekniecia szyb z powodu nadmiaru mocy?
Tonny S napisał(a):W ASO zalecali montaż właśnie rozpórek w Leonie nie chodziło o nadmiar mocy jedynie o to iż w końcowej produkcji w Belgi poleciało pare partii wadliwych.Damian napisał(a):A co sadzicie o rozporkach kielichow? Daja rade na samoistne pekniecia szyb z powodu nadmiaru mocy?
Nie nam to wiedzieć - chodziło o auta produkowane w Belgii.A na Danie też takie wyszły??????
Najpierw wymienić szybe, bo policja moze zabrac dowód a potem profilaktycznie wypadało by założyc rozpórke.U mnie po umyciu auta jak czyściłem szybę pojawiła się sie mała rysa w prawym górnym rogu i żebym nie wycierał szybki to nie zauważyłbym jej od środka nie widać. Szyba nie ma żadnego uderzenia, lecz coś sie stało, że sama pękła.
Teraz pytanie czy muszę kupić tą rozpórkę na kielichy, bo rysa nie powiększa sie.
Pozdrawiam
Phil napisał(a):Odgrzewam troche temat... Wywalczyl ktos z Was odszkodowanie za peknieta szybe(od kamyka) od zarzadcy drog? Pytam sie,bo nie wiem czy warto probowac
Phil napisał(a):Odgrzewam troche temat... Wywalczyl ktos z Was odszkodowanie za peknieta szybe(od kamyka) od zarzadcy drog? Pytam sie,bo nie wiem czy warto probowac
nowa wstawiona nieoryginalna? Nawet oryginał jak mocniej przywali to pęknie. Nie ma reguły. Jak szyba nadaje się jeszcze do jazdy to nie wymieniać a o małe odpryski jedź się zapytaj w miejsce gdzie szyby naprawiają. Może uda się uzupełnić ubytki.michal3m napisał(a):ze po wymianie może później pękać
fest. Za tyle to Pilkington z pierścieniem pod sensor.LoozaQ napisał(a):550 z wymianą to bardzo dobra cena
krris78 napisał(a):Witam. W moim leonie drugi raz na przestrzeni około 3 lat w tym samym miejscu pękła szyba. Pęknięcie pojawiło sie w prawym dolnym rogu, koło nalepki z numerem rejestracyjnym. Nie wiem, może jest to wina twardego zawieszenia gwintowanego? Jedynie co mi przychodzi do głowy to fakt, że za pierwszym razem jak i za drugim, rysa pojawiła się zaraz kilka dni po wizycie u wulkanizatora. Przypadek?
-- 22 gru 2012, o 22:35 --
Właśnie to przyczyna źle zamontowane łapy od podnośnika! Mój szef tak miał w nowym fordzie, auto na 1000% bezwypadkowe. Był na przeglądzie okresowym w ASO no i wyjechał z pękniętą szybą, też rozkładali ręce. Zgłosił reklamacje no i za parę dni montaż tylko od razu im zapowiedział że po wycięciu szyby chce zobaczyć stary klej i ramętransit_master napisał(a):Wulkanizator to raczej zbieg okoliczności.
Tylko należy pamiętać że wszelkie naprężenia amortyzują : opony, zawieszenie,amortyzatory !transit_master napisał(a):A pomyśl sobie jak auto jedzie po większych nie równościach jakie są naprężenia i jakoś wszystko się 3ma
oczywiście, że amortyzują. ale nie w 100%. Podczas jazdy po równym jakoś plastiki nie trzeszcząWhiteBoy napisał(a):wszelkie naprężenia amortyzują : opony, zawieszenie,amortyzatory !
transit_master napisał(a):oczywiście, że amortyzują. ale nie w 100%. Podczas jazdy po równym jakoś plastiki nie trzeszczą
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości