Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
klauspolo napisał(a):Ja również jestem ciekaw.
Z tego co sie dowiedziałem to chcąc zamontowac xenon w ori lampe trzeba kupic najlepiej przetwornice hella (hermetyczne) chodza na allegro po 1000zl wraz z zarówkami ktore maja końcówke pod H7 i ustawioną ogniskową. Podobno na czymś takim ma nie oślepieć pod warunkiem że zastosujemy żarówke D2R dedykowana do lamp bez soczewki czyli tak jak mamy w przypadku np. Volvo S80 czy Renault Laguna II. Wiadomo odcinki takiej jak na soczewce nigdy nie uzyskamy ale ma nie oślepieać no i zdecydowanie mocniej świecic w stosunku do lamp z żarówką H7.
Mam ten sam zestaw i od tej samej osoby i moje pytanie czy nie wkurza ciebie swiatlo z lewej lampy , które za bardzo skierowane jest na poboczeburyy napisał(a):Niedawno przerabiałem temat xenonów u siebie i po przeczytaniu wszelkich mozliwych topiców na ten tamat u polecanego tutaj allegrowicza autoxenon zakupiłem zestaw hermetyczne Denso + philips 4500 K. Cena takiego kompletu jest znacznie nizsza od podanej przez Ciebie Moje wrazenie? - Po dwóch tygodniach jezdzenia, nikt mi jeszcze nie mrugal długimi, swiatło jest troche rozproszone ale w porównaniu do ori niebo a ziemia; czyli chyba dokładnie to, co chciałes usłyszec
Tonny S napisał(a):Mam ten sam zestaw i od tej samej osoby i moje pytanie czy nie wkurza ciebie swiatlo z lewej lampy , które za bardzo skierowane jest na poboczeburyy napisał(a):Niedawno przerabiałem temat xenonów u siebie i po przeczytaniu wszelkich mozliwych topiców na ten tamat u polecanego tutaj allegrowicza autoxenon zakupiłem zestaw hermetyczne Denso + philips 4500 K. Cena takiego kompletu jest znacznie nizsza od podanej przez Ciebie Moje wrazenie? - Po dwóch tygodniach jezdzenia, nikt mi jeszcze nie mrugal długimi, swiatło jest troche rozproszone ale w porównaniu do ori niebo a ziemia; czyli chyba dokładnie to, co chciałes usłyszeca z prawej za to nie doświetla pobocza
no ale miedzy zwykła zarówka a takim xenonem to niebo a ziemia to fakt.
silver_leon napisał(a):A z tym doswietlaniem pobocza i niedoswietlaniem nie da sie niczego zrobic ?
Bardziej niebieskie - generalnie fanryczne smigaja na 4500k i chyba tego trzeba sie trzymacsilver_leon napisał(a):Co powiecie o żarnikach 6000k
Tonny S napisał(a):Mam ten sam zestaw i od tej samej osoby i moje pytanie czy nie wkurza ciebie swiatlo z lewej lampy , które za bardzo skierowane jest na pobocze a z prawej za to nie doświetla pobocza
silver_leon napisał(a):Co powiecie o żarnikach 6000k chciałbym kupic i własnie takie zarniki propnuje mnie ta sama osoba o której piszecie (chyba ta bo juz chasło LeonClub zna)
Patee napisał(a):a z jakiego powodu nie mozna tego zamiescic na forum?
Jesli nie ma samopoziomowania to musi oslepiac - rozwiazaniem jest ustawienie swiatel by swiecily nizej ale i tak nigdy nie bedzie idealnie.padre napisał(a):Jednak słyszałem że to oślepia inne samochody
Ale co jest kiepskiej jakościpadre napisał(a):i jest kiepskiej jakości.
klauspolo napisał(a):Czy mógłby sie ktoś wypowiedzieć kto ma lampy przerobione na soczewke przez firme z Koszalina??? Prosiłbym również o fotki. Z góry dzieki.
klauspolo napisał(a):
A teraz najwazniejsze pytanie, czy da sie przerobić a dokladniej rozkleic ori lampy Valeo??? Dzwoniłem do Koszalina i poinformowano mnie ze tak, bez problemu a wiec juz teraz nie wiem, bo na forum czytałem że nie?????
klauspolo napisał(a):Wysłałem do niego priva ale zdjęć nie otrzymałem Sad
klauspolo napisał(a):Narazie zdecydowałem sie na przeróbke w Koszalinie, bo juz nie wsadzaja tej malutkiej soczewki od vectry b tylko cos wiekszego i podobno zdecydowanie lepiej świeci.
kuba20vt napisał(a):Mam problem z przetwornica to znaczy praktycznie nie swieci moze ktos wie czy da sie ja naprawic czy bede musial kupic inna
Jak sie zarnik wypala to jeszcze bardziej na niebiesko wali - im wiecej K tym mniej swiatła na drodze.Mr.M napisał(a):ale mając na uwadze że żarnik się trochę wypali chyba nie powinno byc tak zle.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości