Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
No właśnie... ja już dwa drążki lemfordera kupiłem i zawiozłem do wymiany, a mechanik pocieszył mnie że to maglownica. Masakra, zaś 500 PLN.chlorek napisał(a):Może maglownica już
mlynek napisał(a):a mechanik pocieszył mnie że to maglownica.
No własnie... wymieniłem również drążek (samodzielnie - bez pomocy mechanika) i przestało pukać. Wniosek? Mechanik do wymiany. A tak go chwaliłem!16czarny16 napisał(a):Usterka usunięta, luz na połączeniu drążka z maglownicą. Cały drążek wymieniony i cisza...
colemar napisał(a):Auto odpalone na biegu jałowym kierownica wibruje + delikatnie stukanie jak delikatnie kierownicę skręcę w lewo bądź w prawo to ustają wibrację i stuki
darq12 napisał(a):Witam
Problem stuków w zawieszeniu powrócił tym razem inny. Wymieniałem: gumy i końcówki drążka stabilizatora, końcówki i całe drążki kierownicze, tylne gumy na wahaczach przednich, gumy i łożyska w kielichach, Gumy przegubów całe nic nie ulane. Na szarpakach wszystko oki. A mam taki objaw, gdy skręcam nie ważne w którą stronę to słyszę pojedyncze puknięcie, czasami trzask lub mały zgrzyt nie wiem jak to nazwać, bardziej metaliczny. Również objaw występuje gdy parkuję, zawracał, Ale auto musi się toczyć na postoju raczej tego nie ma. Czasami strzeli mocniej czasami słabiej. Jest to tak powtarzające się że wiem na jakim zakręcie i ile mszę skręcić kierownicą aby objaw zaistniał raz puknie i później mogę kierownicą mocniej lub słabiej podkręcać i nie zaistnieje dopóki znowu nie wyprostuje kierownicy. Auto stoi prosto zbieżność robiona. Mam też taki objaw jak skręcę max w prawo i na jedynce będę dodawał gazu i puszczał to wtedy jest taki objaw jak by kolo całe latało lewe do przodu i do tyłu i dźwięk jest taki skrzypiący. Mam pytanie czy u was też poduszka od strony skrzyni lata luźniej niż od strony rozrządu?? Od skrzyni mogę ja rozbujać jedna ręką a z drugiej strony ledwo dwoma.
-- 10 mar 2014, o 22:04 --
Jest mały postęp dzisiaj byłem u mechanika i przejechał się autem. Stwierdził że to wózek, sanki się pewnie przesuwają. Dokręcił wszystko w zawieszeniu i układzie kierowniczym co miał w zasięgu ręki. Jest znaczna poprawa stuk jest ledwo wyczuwalny ale jest. Mówi że coś jest nie dokręcone. Co jeszcze mogę sprawdzić. Dokręcał maglownicę, wahacze, wszystkie sworznie, końcówki, sanki też.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 2 gości