Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
QQmonzter napisał(a):jakiego rozmiaru wycieraczek używacie i jakich firm
QQmonzter napisał(a):Dlatego pytanie do was, jakiego rozmiaru wycieraczek używacie i jakich firm, mniemam, że najprostszym wyjściem będzie kupno nowych ale skoro nie można ufać temu co producenci piszą to lepiej się spytać.
jędrek napisał(a):Jakie byście doradzili wycieraczki na przód do max 100 zł
jędrek napisał(a):No i chyba zaczep w nich nie podejdzie pod zwykłe ramiona(zapięcie
Lukasz4433 napisał(a):Próbował ktoś może zmianę tylnej wycieraczki na tą od Skody Superb 2 Kombi?
oczkolek napisał(a):jędrek napisał(a):Jakie byście doradzili wycieraczki na przód do max 100 zł
Oryginały. Ok. 90 zł za obydwie.
marcin7x5 napisał(a):QQmonzter napisał(a):jakiego rozmiaru wycieraczek używacie i jakich firm
530mm i 480mm Bosch lub Valeo
michal3m napisał(a):marcin7x5 napisał(a):QQmonzter napisał(a):jakiego rozmiaru wycieraczek używacie i jakich firm
530mm i 480mm Bosch lub Valeo
kupiłem boscha jakiegoś i powiem szczerze raz ze mocowanie nie pasowalo a drugą którą mialem to zbierała tylko pól szyby, poratujcie Pany jaka konkretnie wycieraczka pasuje tzn mocowanie itd bo juz sam nie wiem czego szukać i w jakiej kasie, chodzi oczywiście o tył
Marcuuu512 napisał(a):Jaki macie rozmiar pióro z tyłu ?
Marcuuu512 napisał(a):Polecam na przód 600mm / 480mm - idealne połączenie
hmm... zachamowales czyli zrobiles z siebie chama?pl_DK napisał(a):zachamowałem i w tym momencie przed leosiem przebiegła spasiona sarna...
Kto jakby nie zahamowal? Niemniej jednak strach, albo podwojne szczescie ... kamien mogl zbic szybe ... a sarna wleciec do srodkapl_DK napisał(a): Strach pomyśleć co by było jakby nie zahamował...
markus312 napisał(a):Podasz konkretny link?Widziałem kilka tematów, bardziej zapytań ale nie było jednoznacznych odpowiedzi...
QQmonzter napisał(a):Nie wiem nad czym się tak panowie spuszczacie skoro wygląda to jak zwykła płaska wycieraczka do standardowych mocowań no ale może to ja jestem dziwny
markus312 napisał(a):Są przynajmniej 3 powody:
- lepiej wyglądają, odświeżają wizerunek auta
- mają fabrycznie zaprojektowane uchwyty a nie zastosowanie zmiany konstrukcyjnej
- w 100% przylegają do szyby czego nie można powiedzieć o "aerohaczykowych" (pióro pasażera)
Osobiście nie do końca popieram zakup nowych ramion po 160zł/szt + 120zł kpl. piór bo zamiast tego "gadżetu" można np. wymienić olej w silniku - co z pewnością Leonowi wyjdzie bardziej na zdrowie niż nowe ramionaaczkolwiek jest wiele okazji na aukcjach internetowych gdzie za 100zł można kupić ramiona + pióra i to ma sens
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości