R = 170 km/h
S = 180km/h
T = 190 km/h
U = 200 km/h
H = 210 km/h
V = 240 km/h
W = 270 km/h
Y = 300 km/h

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
mikolay napisał(a):to indeks nośności czyli jakie może być maksymalne dopuszczalne obciążenie na jedno koło chyba
ale nie pamiętam ilu kg odpowiada 91
mikolay napisał(a):615 kg na obie osie
telkom napisał(a):Toledo (trochę cięższe od Leona) 1.8 20V bez turbo czyli 125 PS, odcinek płaski A-4 Katowice-Wrocław, 205/55/16 w dwie osoby - 230 km/h.
xxxbolo napisał(a):moge to potwierdzic bo licznik w moim toledo z tym samym silnikiem i ogumieniem pokazywal jakies 225 tylko kiedys przy rozmowie o ogumieniu z AdamTower poinformowal mnie ze przy takim ogumieniu licznik przeklamuje nie wiem o ile i w ktorym kierunku
AdamTower jesli mozesz to skoryguj to
AdamTower napisał(a):muszę skorygować bo coś pomieszałeś
michał kozak napisał(a):Ja nie wiem jak Wy to robicie , już wiele razy próbowałem moim ASV z programem i nigdy jeszcze nie przekroczyłem licznikowego 205 - 210 .
Kilka dni temu na A4 przy dobrym wietrze 1/2 baku paliwa , jedna osoba na pokładzie , nie ograniczona przestrzeń do rozpędzenia , lekko z górki , opony 195/60/15 i znów tylko 205 a tu jeden z drugim pisze że teoretycznie słabsze 1.6 , 1.8 i jeżdzą po 225i to jeszce na gazie .
Co Wy lejecie do tych leonów????????
[ Dodano: Pią 09 Mar, 2007 ]
Chyba też się zacznę chwalić .
leoTDI napisał(a):A jaka skrzynka jest u Ciebe Question
michał kozak napisał(a):leoTDI napisał(a):A jaka skrzynka jest u Ciebe Question
seryjna
leoTDI napisał(a):dowcipny miś Suszę zęby
michał kozak napisał(a):leoTDI napisał(a):dowcipny miś Suszę zęby
akurat nie miałem zamiaru żartować , mam seryjną skrzynię 5 biegową , taką jaka była w ASV 2001 r. , nic więcej na jej temat nie wiem
michał kozak napisał(a):Chyba też się zacznę chwalić
xxxbolo napisał(a):to nie jest zadne chwalenie
xxxbolo napisał(a):poniewaz zadko uzywasz predkosci max
xxxbolo napisał(a):lepiej sprawdz swojego bo jest chyba chory i jakiegos doktorka potrzebuje
xxxbolo napisał(a):(bez obrazy)
michał kozak napisał(a):nie obrażam się bo przecież nie mam na co , i nie zamierzam nikogo obrażać .jeżeli tak to odebrałeś to przepraszam .
michał kozak napisał(a):xxxbolo napisał/a:
poniewaz zadko uzywasz predkosci max
już Ty mi nie mów że rzadko używam prędkości maksymalnych , bo nie wiesz gdzie jeżdzę i jak jeżdzę
mm.max napisał(a):Szybkie niebieskie w niemcowni na autobahnie 235 ale od 220 to juz walka z fizyka była
saf napisał(a):Przy 250 mam jeszcze zapas 1500 obrotów, ale boję się jechać szybciej...
Musiałbym sprawdzić jaki indeks prędkości mają ori laczki w cuperkach, żebym kiedyś za bardzo nie przykozaczył.
dla jeżdżący z prędkością powyżej 200 przydałaby się opona Run Flat
Większość je wywala z auta a ty chcesz zakładaćsaf napisał(a):trzeba się w nie zaopatrzyć.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości