kaczor napisał(a):Na to ze krzyczal i byl niegrzeczny:)
Chłopie, sam w to nie wierzysz...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
kaczor napisał(a):Na to ze krzyczal i byl niegrzeczny:)
Staszek20VT napisał(a):kaczor napisał(a):Na to ze krzyczal i byl niegrzeczny:)
Chłopie, sam w to nie wierzysz...
kaczor napisał(a):Prawda jest taka ze ten koles gdyby nie mial munduru to za takie zachowanie dostalby ode mnie po prostu w morde.Jesli jest w mundurze to ma sie zachowywac godnie,oprocz obowiazkow ma tez ograniczenia.
Focusa napisał(a):zy w ORI reflektory xenonowe bez żarników i przetwornic dam radę wsadzić H7 albo HIDa?
Focusa napisał(a):tzn. że jaki bo nie jestem w temacie?
niq napisał(a):h1
Troll napisał(a):Ale nie da się kupić ori lamp z homologacja pod ksenon.
Andi napisał(a):Kolego Florek, aby dostać 500 mandatu za xenony, to musiałbyś być wyjątkowo wkurzyć smerfa, a ja uznaję zasadę, zawsze być grzecznym w stosunku do władzy i raczej kulturalnie negocjować, niż pyskówkę uprawiać i cwaniaka udawać. Natomiast i tak swoje bezpieczeństwo oceniam na więcej niż na 600 PLN. Jeżeli przez słabe światła potrącisz pieszego, lub uderzysz w jakąś przeszkodę, to i tak straty będą nieporównywalnie większe niż mandat i przegląd. Ale wieloletnie doświadczenie mi mówi że mając barwę 4300, a nie 6000 lub więcej, aby ktoś dowalił się do świateł, to musisz mieć po prostu pecha, ale w takim przypadku to i w drewnianym kościele ci cegła na głowę spadnie.
Oczywiście jak ktoś sobie założy xenonki 6000 k lub wyżej typu 8000 k, po to by ładnie na niebiesko świeciło, lub na fioletowo nawet, to ryzyko zatrzymania dowodu jest duże, a nawet można powiedzieć że to kwestia czasu, bo jadąc z daleka będzie widać dla patrolu że "wieś mak jedzie"
konstant napisał(a):Napewno mniej niz zenon.
jędrek napisał(a):gdzie jedna lampa świeci na maroko i druga na kałkaz i ten to oślepia.
blachy napisał(a):ale jak kilku kolegów na podobnych zestawach zatrzymano do kontroli i odebrano im dowody zacząłem się zastanawiać, do tego stopnia że przy mijaniu każdego patrolu policji od razu miałem czarne myśli i spory stres, szczególnie przy wypadach w Polskę, np. nad morze. Postanowiłem się już więcej nie denerwować, hid'y wywaliłem i zastosowałem żarówki tungsram +90%.
florek napisał(a):poprawie 96db jest norma
Jak masz 4000k to nikt się nie powinien przyczepić, no chyba że spojrzy pod maskę, oni się strasznie się uwzięli na barwy pochodzenia niebieskiego.
Andi napisał(a):u mnie natomiast motocykl jest zhomologowany na 102 db (zapis na ramie), ale to na oryginalnym wydechu,
grabarz18 napisał(a):Andi napisał(a):u mnie natomiast motocykl jest zhomologowany na 102 db (zapis na ramie), ale to na oryginalnym wydechu,
Co nie zmienia faktu, że obowiązują Cię Polskie normy i powyżej 96db tracisz dowód. Nie pomoże żadne tłumaczenie, taki przepis i koniec
Andi napisał(a):4300k temp światła + dobra regulacja
Skrzydlaty napisał(a):wrzuciłem hid-y 4300 w soczewke - sonar dayline - efekt 100% zadowalający.
świeci git majonez - nie to samo co na samoróbkach jakie miałem ale i tak lepiej niż na standardowych bez soczewki.
16czarny16 napisał(a):miałem barwę 4300, dziś straciłem dowód + 200zł +4 pkt
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość