Pozdrawiam
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Michał_TDi napisał(a):jest to delikatny lekko metaliczny dźwięk
oczkolek napisał(a):klocki Ci się nie skończyły tak czasem i stukują o tarcze.
Łuki napisał(a):Jeżeli obniżałeś samochód, i wymieniłeś tylko same sprężyny, bez amorów to możliwe, że jak jeździsz po wybojach to sprężyny w gniazdach stukają.
PiotrekS napisał(a):- wybity drazek (sklada sie on z trzech czesci, dwie sa laczone jak przegub plus
koncowka o ktorej mowa wyzej)
- wybite gniazdo mocowania kolumny Mcphersona (mozna sprobowac dokrecic, moze jest poluzwane)
zuzyte silentblocki
Michał_TDi napisał(a):Klocki wymieniałem 5 kkm temu - odpada
mw1978 napisał(a):Michał mi też tak stuka ale tylko w jednym kole z prawej strony i tylko jak jade 5 km/h np po kostce. Wydaje mi sie ze może to być jeszcze sworzeń wachacza. Bedzie albo to albo stabilizator
Michał_TDi napisał(a):Pewnie bedzie górne mocowanie kolumny jak pisze Piotrek, jak bede mial troche czasu to sprawdze.
Dzieki i pozdrawiam
Łuki napisał(a):Jeżeli wymieniłeś sprężyny na krótsze i nie zmieniłeś amorów to nawet jak zmienisz mocowanie kolumny to i tak może tak samo stukać.
Cos takiego miałem orginalnie w H&R ale zarówno w tych jak i Eibachach nie miałem zadnych stuków, tyle ze amorki miałem Kayaby gazowe.Łuki napisał(a):Wyjmijcie sprężyny i na górne zwoje nasuncie wąż gumowy.
robert.gda napisał(a):na kocich łbach albo wybojach też by waliło
Pośpiech napisał(a):Ja bym się tak mocno nie bulwersował - przy alufelgach normą jest, że po zdjęciu koła i ponownym założeniu lepiej jest podokręcać sruby.
robert.gda napisał(a):A o smarowaniu srub to pierwsze słyszeale może tak jest
robert.gda napisał(a): A o smarowaniu srub to pierwsze słyszeale może tak jest
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości