Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
rutek-wat napisał(a):jarzab, koszt niewielki, tylko pamiętaj żeby od razu wymienić łożyska. Z zarządcą daj sobie spokój, bo chyba udowodnić to będzie ciężko.
kalumet napisał(a):jarzab,
Poduszka - 32 zl / szt SACHS
i do tego Lozysko amortyzatora - 19 zl / szt SACHS
w połowie roku wymieniałem, to są ceny które proponuje Mosiu z forum
czas wymiany około godzinki, max dwie
- co do wymian- wg mnie najlepiej robić to parami- po co stawiać samochód 2 razy na kołkach. Co do tego czy dasz radę- nie wiem czy masz garaż, narzędzia i zdolności manualne więc nie wiem. Jeśli nie wiesz nawet o co chodzi to się lepiej za to nie zabieraj. Jedź do mechaniora niech Ci to zrobi.jarzab napisał(a):lepiej wymieniać parami czy za jedno się zabrać i drugie pytanie czy dam sobie sam z tym radę?
rutek-wat napisał(a):jarzab, jasne, samo się popsuło to i samo się naprawiło. Przestań chłopie wierzyć w cuda.
- co do wymian- wg mnie najlepiej robić to parami- po co stawiać samochód 2 razy na kołkach. Co do tego czy dasz radę- nie wiem czy masz garaż, narzędzia i zdolności manualne więc nie wiem. Jeśli nie wiesz nawet o co chodzi to się lepiej za to nie zabieraj. Jedź do mechaniora niech Ci to zrobi.jarzab napisał(a):lepiej wymieniać parami czy za jedno się zabrać i drugie pytanie czy dam sobie sam z tym radę?
cherryjug napisał(a):Witam!
Po przeczytaniu tematu, mam pytanie czy koledze chodzi o to że przestrzeń między tym czarnym "grzybkiem" a elementem karoserii jest zbyt duża? Sprawdzałem u siebie w Tolku i mam po obu stronach dosyć dużą przerwę (myślę, że tak dużą jak kolega na pierwszym zdjęciu) Czym grozi jazda z czymś takim? Jak objawia się ta usterka?
Dzięki za odpowiedź i przepraszam za niefachowy język.
jaco napisał(a):no dobra a co z tyłem w takim razie?
jaco napisał(a): a ten golf to chyba ma gwint założony
krzys20 napisał(a):SACHS czy LEMFORDER
moze ktos podrzucic jakie numery tych poduszek i tych talezykowjaco napisał(a):zawieszenie obniżysz z przodu pod warunkiem że dostaniesz te talerzyki bo z poduszkami niema problemu ,proponuje poszukać na szrocie ,aha jak zrobisz ten zabieg to daj znać i jakąś fote wrzuć
Masz jakies numerki tycz czesci od polo? O ile ci opadlo auto na tym zestawie?kamil-23 napisał(a):Nie, nie ustawiałem zbieżności jeszcze. Poduszki wymieniłem i muszę się przyznać, że trochę źle postawiłem diagnozę. Coś mi się tłukło na nierównościach w prawym kole. Podniosłem samochód, poruszałem kołem góra-dół, ile mogłem, i faktycznie, coś się trzaska, maska otwarta, wyraźnie słychać od góry. Czyżby coś z amortyzatorem może?
Przed wymianą talerzyk wystawał od góry chyba z centymetr, teraz prawie wcale.
Masz jakies numerki tycz czesci od polo? O ile ci opadlo auto na tym zestawie?
motyka8 napisał(a):Masz jakies numerki tycz czesci od polo? O ile ci opadlo auto na tym zestawie?kamil-23 napisał(a):Nie, nie ustawiałem zbieżności jeszcze. Poduszki wymieniłem i muszę się przyznać, że trochę źle postawiłem diagnozę. Coś mi się tłukło na nierównościach w prawym kole. Podniosłem samochód, poruszałem kołem góra-dół, ile mogłem, i faktycznie, coś się trzaska, maska otwarta, wyraźnie słychać od góry. Czyżby coś z amortyzatorem może?
Przed wymianą talerzyk wystawał od góry chyba z centymetr, teraz prawie wcale.
mat_282 napisał(a):Panowie a czy łożysko z oryginalnych poduszek będzie pasować do tych z polo czy jakieś inne są?
mat_282 napisał(a):Dzieki wielkie bo wczoraj kupiłem INA i szkoda mi ich było:) A Jeszcze takie pytanie bo właśnie wyczytałem że te poduszki mogą się wybić i wpaść przez kielich pod maskę co wydaje mi się raczej nierealne no ale niech się wypowie ktoś kto na tym jeździ. . .
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość