tkoczi napisał(a):eko_zgonuś regulator raczej nie ma nic do odpalania, chyba że padł całkiem i aku się rozładuje. Przy odpalaniu bez gazu rozrusznik normalnie pracuje?
Kontralka TCS/EPS wskazuje na jakąś usterkę. Podepnij pod komputer.
Sprawdź czujnik temp.wody i ew przepustnice.
Dzięki za zainteresowanie

Tak rozrusznik pięknie kręci. Niestety kompa nie mam, więc próbuje dedukować. Przepustnicę obstawiam, ponieważ wyskakiwały mi błędy przepustnicy jakieś 5 kkm temu, wtedy znajomy je pokasował i wszystko pięknie chodziło. Tylko, że wtedy jak coś to na chwilę zaświeciła się kontrolka EPC, TCS dopiero wczoraj po raz pierwszy.
Tylko co może być z tą przepustnicą?
Błędy:
[ Dodano: 18 Kwiecień 2011, 08:47 ]Udało mi się złapać znajomego z vag'iem i zaczytał błędy:
Niestety jak widać na zdjęciach zamiast opisu zdjęć pojawiają się szlaczki ale mniej więcej udało mi się rozszyfrować.
Po skasowaniu błędów i przejechaniu ok 30 km samochód chodzi bardzo ładnie bez żadnych problemów. Czy błędy mogły być przyczyną takiego stanu rzeczy? Czy samo skasowanie błędów może okazać się skuteczna naprawą, czy te 30 km bez żadnej dodatkowej kontrolki to po prostu zbieg okoliczności?
Dodam, że przymierzam się do wymiany świec i kabli WN, bo nie są w najlepszym stanie. Mam tylko mały problem z tym związany, mianowicie świeca na 4 cylindrze ostatnio była cała w oleju, być może stąd 1 z błędów czyli przerwa w zapłonie na 4 cylindrze.
Miał ktoś podobne sytuacje? Co o tym myślicie?