Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

problemy techniczne - drążek kierownicy i lusterka

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

problemy techniczne - drążek kierownicy i lusterka

Postprzez pz » 6 lipca 2009, 14:10

Witajcie!

Zacznę może od napisanie że jestem wdzięczny za dostęp do tak bogatej w wiedze grupy ludzi :) Chciałbym Was spytać o wasze doświadczenia z leonem w dwócj kwestiach:

1) Juz drugi raz w przeciągu pół roku mam coś z geometrią podwozia tzn. żeby jechać prosto, kierownica musi być skręcona lekko w prawo. Podejrzewam ze znów skrzywił się drążek kierowniczy, pewnie po jakiejś dziurze. Czesto tak macie? Nie wydaje Wam sie że jak na samochód na podstawie Golfa, Leon ma dość delikatne zawieszenie?

2) Niedawno wymianiali mi sprzęgło i koło dwumasowe na koło stałe i sprzęgło Valeo (swoją drogą polecam tansze odpowiedniki, ponoć to samo), w trakcie czego odłączyli akumulator. Radio oczywiście sie zablokowało, ale co ciekawsze lusterka nie chcą się rozłożyć z pozycji złożonej (regulacja luster działa). Może to być błąd komputera? A może nie podpieli jakiegoś przewodu?

Pozdrawiam i dzięki za opinie z góry.
pz
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.9 TDI

Reklama

Re: problemy techniczne - drążek kierownicy i lusterka

Postprzez peter174 » 6 lipca 2009, 14:17

pz napisał(a):1) Juz drugi raz w przeciągu pół roku mam coś z geometrią podwozia tzn. żeby jechać prosto, kierownica musi być skręcona lekko w prawo. Podejrzewam ze znów skrzywił się drążek kierowniczy, pewnie po jakiejś dziurze. Czesto tak macie? Nie wydaje Wam sie że jak na samochód na podstawie Golfa, Leon ma dość delikatne zawieszenie?

wcale tak nie mamy ... masz cos nie tak z zawieszeniem lub jeżdzisz po dziurach albo wczesnije jakis dzwonek był
Podpis niezgodny z regulaminem /usunięto Admin
peter174
Sport
Sport

Auto: Toledo ASZ

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne