Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Jaką chłodnicę do klimy ? Czy warto na aukcji ?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Jaką chłodnicę do klimy ? Czy warto na aukcji ?

Postprzez borut » 9 lipca 2009, 13:32

Cześć, jak Leon się nie sypał tak się nie sypał a jak się posypal to w przeciągu miesiąca rozrząd, klocki, tarcze na przód, łozysko klimy, napinacz wielorowkowego, sam wielorowkowy nowy no i napełnienie klimy ... a przy okazji napełnienia wyszło, że chłodnia zgniła .... :/
Od czego ona gnije ? Od starości czy może fakt, że jezdzilem bez osłony silnika zimą przycyznił się do korozji elementu ?

Co sądzicie o chłodnicach z allegro bo mozna znaleźć już nowe za 200zł np:

>> 1 <<

>> 2 <<
borut

Reklama

Re: Jaką chłodnicę dop klimy ? Czy warto a aukcji ?

Postprzez Stackburn » 9 lipca 2009, 20:03

borut napisał(a):Cześć, jak Leon się nie sypał tak się nie sypał a jak się posypal to w przeciągu miesiąca rozrząd, klocki, tarcze na przód, łozysko klimy, napinacz wielorowkowego, sam wielorowkowy nowy no i napełnienie klimy ... a przy okazji napełnienia wyszło, że chłodnia zgniła .... :/
Od czego ona gnije ? Od starości czy może fakt, że jezdzilem bez osłony silnika zimą przycyznił się do korozji elementu ?

Co sądzicie o chłodnicach z allegro bo mozna znaleźć już nowe za 200zł np:

>> 1 <<

>> 2 <<

Generalnie zamienniki nie są aż takie złe. Co prawda trzeba może troszkę je poprawiać (nie zawsze pasują mocowania) ale co do szczelności to raczej jest ok. Tanie zamienniki są z Warszawskiego Polcar-u i z tego co się spotkałem nikt specjalnie nie narzekał (co prawda nie konkretnie do seata).
Myślę , że lepiej kupić nowy zamiennik niż "stary" oryginał który może paść w każdej chwili. (ale to tylko moje zdanie i nikt nie musi się z nim zgadzać).
Seat Toledo III 1.6 Superwagen + Opel Mokka X 1.4TURBO

Obrazek
Stackburn
Signo
Signo

Auto: Seat Toledo III [5P]
Silnik: CJXA 2.0

Re: Jaką chłodnicę do klimy ? Czy warto na aukcji ?

Postprzez borut » 9 lipca 2009, 21:13

chyba wiem gdzie kupię ten element.. znalazełm naprawdę tani sklep w Bydgoszczy. Za 350 zł Nissens czy jakos tak dostałem więc cena bardzo dobra bo w Intercars chca 60zł więcej aza tą samą część.
borut

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne