Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[ALL] Piora wycieraczek - pytanie i prosba.

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[ALL] Piora wycieraczek - pytanie i prosba.

Postprzez Runner79 » 26 sierpnia 2009, 10:16

Witam!

Wiem, ze temat byl juz przerabiany pare razy i przeczytalem tez kilka postow, ale ciagle brakuje mi jednego info - moze w formie tabelki, jakie wycieraczki sa polecane na przod i tyl w zaleznosci od modelu, firmy.

Chcialbym wymienic na plaskie Valeo XTRM - doszukalem sie, ze sa godne polecenia.
No i teraz pytanie - czy do Leona 1 beda pasowaly te o symbolach UM651 + UM601 (tak pisza na allegro). Natoamiast na forum nasz kolega zaleca UM602 od Focusa - czyli kazde pioro kupowac osobno. Suma sumarum wycieraczka 450 czy 480 mm ???

MODEL VALEO SILENCIO U53 + U45 - to tansza wersja.

No i ostatnie pytnie - jesli chodzi o tyl wszyscy pisza o zmianie wycieraczk (Fabia itp.), mnie natomiast interesuje montaz na oryginalnym - zmierzylem ze dl. piora to 400 mm. Sa jakies dedykowane specjalnie na tyl dla Leona 1???

Pozdr i dziekuje
Runner79
Runner79
Signo
Signo

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: [ALL] Piora wycieraczek - pytanie i prosba.

Postprzez mick » 26 sierpnia 2009, 11:04

Runner79 napisał(a):hcialbym wymienic na plaskie Valeo XTRM - doszukalem sie, ze sa godne polecenia.
No i teraz pytanie - czy do Leona 1 beda pasowaly te o symbolach UM651 + UM601 (tak pisza na allegro). Natoamiast na forum nasz kolega zaleca UM602 od Focusa - czyli kazde pioro kupowac osobno. Suma sumarum wycieraczka 450 czy 480 mm ?? ?

Ja mam te wycieraczki i osobiście je polecam. Kupowałem dwie osobno, ale co do długości musiałbym zmierzyć.
A co do tyłu zmień na wersję od Fabii i nie baw się w oryginał :))

Zmierzyłem i mam 540mm i 460mm ( ta może być trochę krótsza, bo u mnie nie dolega jakieś 2 cm na końcu) Pamiętaj, że mocowanie to "U". Kiedyś z allegro przysłali mi z mocowaniem do Golfa po 2001r chyba. (ładniej wyglądają, ale trzeba ramiona zmienić).
mick
Signo
Signo

Auto: Leon Supercopa

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne