Hej,
wykorzystam wątek: kupiłem ostatnio Leona ASV 2004 z tempomatem, który nie działa. Kierunki w manetce działają, ale SET/RESET przy ON (czy nawet OFF:) na nic nie wpływa. Sprawdzałem VAGiem na postoju, na kanale 006 Engine i tak:
- działanie czujnika pedału hamulca wydaje się ok - lekko = wartość w bloku 2 wskakuje na 001, mocno = 011, innej wartości nie udało mi się uzyskać
- działanie czujnika sprzęgła nie jest wskazywane ani na w bloku 2im ani 3im
- działanie przełącznika tempomatu nie jest wskazywane ani w 3im bloku ani w 4tym (chociaż nie znalazłem co 4 powinien wskazywać)
Przypuszczam, że albo coś nie styka w puszce w podszybiu, albo może manetka jest skopana. Jeśli opcja druga, to czy jest jakaś szansa na jej naprawę? Czy może niedziałający (tak przypuszczam) czujnik sprzęgła odpowiada za to, że nie ma ŻADNEGO wskazania o włączeniu tempomatu w VAGu? No chyba, że nie mam go zamontowanego, a sądzę, że być powinien. Da się sprawdzić bez rozbierania połowy przodu?:) Jakieś sugestie, co jeszcze można sprawdzić, żeby określić źródło usterki? Pewnie będę się musiał dobrać do puszki w podszybiu chociaż średnio mi się to uśmiecha w taką pogodę