To mój pierwszy post na forum (na tym
Tolka mam od paru dni, już po pierwszych wymianach sprawuje się świetnie (zrobił już 1000km w pierwsze 5 dni
(tolek 2, 1.6 74 kw, 99 rok - piszę bo nie jestem pewien czy dobrze umieściłem posta)
Mam jednak 2 na tapecie na razie kłopoty (po lekturze forum sprawdzę jeszcze czy mi drzwi nie ciekną, bo może będą 3 kłopoty
1. Usiadłem na tylnej kanapie za fotelem kierowcy i ewidentnie fotel kierowcy jest skrzywiony na lewo. Wcześniej nie czułem tego nawet za bardzo, ale teraz mnie to wkurza
Fotel jest całkowicie sprawny, nie ma żadnych luzów, gładko się przesuwa itd. Nie wygląda by coś było do wymiany, ale nie trzyma "pionu", nie wiem jak to ładnie wytłumaczyć...
Siedzę na tylnej kanapie patrzę przed siebie i widzę, że oparcie nie jest w pionie tylko w lewo (jakby ktoś miał cięższy lewy półdupek i naciskał mocno na lewą część fotela
Patrzyłem pod spód i wydląda ok. po lewej stronie z tyłu jest taki stelaż, półkolisty któy jest przymocowany do szyny i od strony fotela wygląda jakby był niżej, niż od strony szyny, ale muszę się przyjrzeć dokładniej.
Czy są jakieś śruby żeby to ustawić? coś poluzować nastawić i dokręcić?
2. Przy większych prędkościach (+120 km/h) delikatnie mi podwiewa po szyi
pozdrawiam i będę wdzięczny za odpowiedź!