Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
piotrask napisał(a):Ile? 7-10 tysięcy? Toż to 1/3 wartości auta!
Hmm czyli załatwiam sprawę bezgotówkowo, a ubezpieczyciel zapłaci taką kasę bez gadania? (w teorii oczywiście...)
dave napisał(a):o jaa... to jakby z 4 rogow byl tak pokancerowany to ubezp zaplacilaby 40 tys? fajnie
piotrask napisał(a):Zgłosiłem już szkodę do Warty (tam ubezpieczony jest sprawca).
roosman napisał(a):Ale motacie..
Felype napisał(a):Pamiętaj, że na czas naprawy przysługuje ci zwrot kosztów za samochód zastępczy(na czas naprawy), są firmy które załatwią formalności z tym związane za ciebie.
nixu napisał(a):Pod warunkiem przedstawienie zaświadczenia o prowadzeniu działalności gospodarczej związanej z użytkowaniem pojazdu, lub też udokumentowaniu, że pojazd jest Ci niezbędny do dojazdów do pracy - życze powodzenia
nixu napisał(a):Jeżeli naprawiasz w stodole a Twój blacharz przedstawi faktury źródłowe od Dealera danej marki na części - wypłacają za oryginały.
dokladnienixu napisał(a):Pod warunkiem przedstawienie zaświadczenia o prowadzeniu działalności gospodarczej związanej z użytkowaniem pojazdu, lub też udokumentowaniu, że pojazd jest Ci niezbędny do dojazdów do pracy - życze powodzenia
Szczepek napisał(a):jako osoba prywatna nie musialem nic udowadniac. zarządałem auta zastepczego i go dostalem na ile potrzebowalem bez zbednego gadania.
lub też udokumentowaniu, że pojazd jest Ci niezbędny do dojazdów do pracy
Mistic napisał(a):lub też udokumentowaniu, że pojazd jest Ci niezbędny do dojazdów do pracy
a co to dokładnie znaczy, że jest niezbędny?
powiedzmy w takiej sytuacji jak moja.. do pracy "teoretycznie" dojeżdżam z częstochowy[bo tu mam meldunek] do wrocławia na każdą służbę! Fakt mieszkam we Wrocławiu ale nigdzie w dokumentach nie jest podany adres wrocławski tylko częstochowski.
Czy to wystarczy jako "niezbędny" ?
Kozak napisał(a):Szczepek napisał/a:
jako osoba prywatna nie musialem nic udowadniac. zarządałem auta zastepczego i go dostalem na ile potrzebowalem bez zbednego gadania.
tak , ale auto zastępcze z serwisu a zwrot kosztów za wypożyczenie takiego samochodu na czas naprawy to dwie różne rzeczy
manyac napisał(a):Czy błotnik od wersji TopSport różni się od standardowego?
jamallorock napisał(a):Czy te nowe samochody robią z kartonu?
W124, audi80/100 stare bety... nie ma co porównywać tych aut do dzisiejszych ale też waga tamtych aut była "słuszna".jamallorock napisał(a):mercedes190D
manyac napisał(a):Jeszcze jedno pytanie w temacie.
Dostałem kalkulacje z Allianz i w podsumowaniu jest kwota netto i brutto. Jaką kwotę dostanę na konto jeśli zaakceptuje ten kosztorys ? Jestem osobą fizyczna.
manyac napisał(a):OKjeszcze jedno pytanie. Okazało się ze wyliczyli mi części nie oryginalne np błotnik przedni około 400 zł, zderzak TS około 750 zł, a jak dzwoniłem do ASO odpowiednio 700 i 1700. Wiec jak składam odwołanie do Allianz muszę mieć podkładkę z jakiegoś ASO gdzie będzie napisane, że te części kosztują tyle i tyle jest pieczątka ASO ?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości