Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

usterka pomocy...

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

usterka pomocy...

Postprzez roberto149 » 11 lutego 2010, 22:29

Leon 1999r, 1.6SR, Objaw szarpanie , tak jakby gubił iske coś takiego, nie wkręca sie płynnie na obroty, nadmieniam że pali na wszystkie gary. Wymieniłem świece, dzisiaj wyczyściłem przepustnice jest igła, zaczeły mi falować obroty, ale poczekam tydzień aż sie komputer nauczy, tego sie spodziewałem. nie pomogło auto dalej szarpie. ,co jeszcze mam sprawdzić, aha pod waga był podpinany i wyskoczył jakiś błąd od sondy lamdy ale podobno sonda była wymieniana, czy od sondy może być taki objaw.
roberto149
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.6

Reklama

Re: usterka pomocy...

Postprzez Axee » 11 lutego 2010, 23:16

roberto149, wymien kable zaplonowe. Sonda moze byc rowniez uszkodzona lub niewlasciwa, zastosuj oryginal np. boscha. Wykonaj jeszcze raz czyszczenie i adaptacja przepustnicy vagiem.

Swoje wypowiedzi prosze pisz mniej chaotycznie, aby byly przez innych bardziej zrozumiale.
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Re: usterka pomocy...

Postprzez roberto149 » 12 lutego 2010, 13:06

Kable zapłonowe nowe, prapustnica jest lustro nie ma sensu jeszcze raz ją rozbierać... Problem jest dalej...

[ Dodano: Wto 16 Lut, 2010 ]
Witam ponownie, problem dalej istnieje, Kable orginał NGK, Zakupiłem nowe Kable zapłonowe takie jak ida na pierwszy montarz Beru ZEF989, jest lepiej ale auto dalej potrafi szarpnąć i płynnnie nie wejść na obroty. Jestem załamany . VAG nie pokazuje nic zero błędów. Czy ktoś potrafi uleczyć moje auto?
roberto149
Stella
Stella

Auto: Seat Leon 1.6

Powrót do Leon 1 - Techniczne Ogólne